06/10/2022 06/10/2022 Στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πατριαρχική Κατοικία στην Μονή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο, με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Επισκοπή της Αμερικής ύστερα και από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ.  Με Εγκύκλιό του προς το...
06 Οκτωβρίου, 2022 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2022 - 9:51

Στη σκιά των εξελίξεων στις ΗΠΑ συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στη σκιά των εξελίξεων στις ΗΠΑ συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Πατριαρχική Κατοικία στην Μονή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο, με κυρίαρχο ζήτημα να αποτελούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Επισκοπή της Αμερικής ύστερα και από την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ. 

Με Εγκύκλιό του προς το αραβόφωνο ποίμνιο των ΗΠΑ ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ζητά τις προσευχές τους καθώς τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου καλούνται να λάβουν αποφάσεις για τη νέα σελίδα της Επισκοπής.

“Με την ευκαιρία αυτή, σας ενημερώνω ότι μόλις η Σύνοδος ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της, θα σας στείλουμε επίσημη επιστολή σχετικά με την απόφαση της Συνόδου που θα αφορά την Επισκοπή. Θα ορίσουμε Πατριαρχικό Έξαρχο, σύμφωνα με τον όρο του Καταστατικού Χάρτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Πατριαρχικός Έξαρχος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Επισκοπής, σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς. Θα εποπτεύει ιδιαίτερα τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία για τους διορισμούς”, αναφέρει στην Εγκύκλιό ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης διευκρινίζει ότι η Σύνοδος θα προβεί στην εν λόγω ενέργεια προκειμένου να μην δημιουργηθούν καταστάσεις και εφιστά την προσοχή όλων στο γεγονός ότι οποιαδήποτε διαδικασία θα διενεργηθεί μετά τον ορισμό του προσώπου που θα αποστείλει το Πατριαρχείο για την διευθέτηση των ζητημάτων.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων