31/08/2022 31/08/2022 Στην Καρλσρούη της Γερμανίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο 10ος, όπου θα συμμετάσχει στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Η Συνέλευση πραγματοποιείται από σήμερα 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και έχει θέμα  «Η αγάπη του Χριστού κινεί τον κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα». Επιμέλεια: Ευγενία...
31 Αυγούστου, 2022 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 12:33

Στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Στην Καρλσρούη της Γερμανίας βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο 10ος, όπου θα συμμετάσχει στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Η Συνέλευση πραγματοποιείται από σήμερα 31 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και έχει θέμα  «Η αγάπη του Χριστού κινεί τον κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.

Η 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) πραγματοποιήθηκε στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το 2013.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 11η Συνέλευση του ΠΣΕ είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Όσον αφορά τον Πατριάρχη Αντιοχείας, πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Βηρυττού κ. Ηλία στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυττού. Εκεί, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό, συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο την κατάσταση στο Λίβανο και τις ανησυχίες των Λιβανέζων, καθώς και θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και το ποίμνιό της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων