31/10/2019 31/10/2019 Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες αλλά και με Προκαθημένους Χριστιανικών Εκκλησιών προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Μέση Ανατολή. Η συνάντηση των Προκαθημένων πραγματοποιήθηκε στο Εξωτερικών της Ουγγαρίας, με τον υπουργό να αναφέρεται στις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί, αλλά...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2019 - 9:22

Στην Ουγγαρία ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στην Ουγγαρία ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες αλλά και με Προκαθημένους Χριστιανικών Εκκλησιών προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Μέση Ανατολή.

Η συνάντηση των Προκαθημένων πραγματοποιήθηκε στο Εξωτερικών της Ουγγαρίας, με τον υπουργό να αναφέρεται στις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα του για να στηρίξει τις χριστιανικές κοινότητες.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αντιοχείας τόνισε τη σημασία της Χριστιανικής παρουσίας στη Μέση  Ανατολή

Αργότερα, οι Πατριάρχης Αντιοχείας συναντήθηκε και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος του μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν τις προσπάθειες στήριξης  των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

«Είμαστε πολιτικοί και θέλουμε να σας ρωτήσουμε τι πραγματικά πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περιοχή, ποιες είναι οι ανάγκες σας, οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά στους αρχηγούς των Εκκλησιών ο Ούγγρος πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων