01/12/2021 01/12/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Τις Πρεσβείες της Συρίας και του Λιβάνου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για το καλό των δυο χωρών που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις. Στην Πρεσβεία της Συρίας Πρώτος σταθμός για τον Πατριάρχη Αντιοχείας ήταν η Πρεσβεία της Συρίας στο...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2021 - 10:33

Στις Πρεσβείες Συρίας και Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στις Πρεσβείες Συρίας και Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Τις Πρεσβείες της Συρίας και του Λιβάνου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για το καλό των δυο χωρών που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Στην Πρεσβεία της Συρίας

Πρώτος σταθμός για τον Πατριάρχη Αντιοχείας ήταν η Πρεσβεία της Συρίας στο Αμπού Ντάμπι όπου έγινε δεκτός από τον Πρέσβη, Χασάν Αμπας. Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται σε αυτή τη χώρα μεταφέροντας τις ευχαριστίες του προς τον αραβικό λαό για την αμέριστη στήριξη, καλώντας να συνεχίσουν στο μέλλον τη συνεργασία με γνώμονα την ειρήνη και την ενότητα.

Αναφέρθηκε ακόμα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο συριακός λαός διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατήσει τον λαό ενωμένο στην πατρίδα του αποτρέποντάς τον να ακολουθήσει την οδό της μετανάστευσης.

Ο Πρέσβης της Συρίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αντιόχειας για την επίσκεψη λέγοντας ότι αποτελεί σημείο ελπίδας για όλη τη συριακή διπλωματική αποστολή.

Κάλεσμα για ανιδιοτελή προσφορά στον λιβανέζικο λαό

Από την Πρεσβεία του Λιβάνου ο Μακαριώτατος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και μη σχηματισμούς να αφήσουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές διαφορές και επιθυμίες και να εργαστούν για τον λιβανέζικο λαό με ανιδιοτέλεια.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης έγινε δεκτός στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας στο Αμπού Ντάμπι από τον  Πρέσβη, κ. Φουάτ Νταντάν, ο οποίες εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερη αυτή επίσκεψη και ευλογία όπως την χαρακτήρισε.

Ο κ. Νταντάν τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η λιβανέζικη κοινότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα και η συνοχή της κοινότητας είναι το σημαντικότερο μήνυμα που παρουσιάζεται σήμερα στον κόσμο υπό το πρίσμα των πολλαπλών δοκιμασιών στον Λίβανο. Επίσης, επαίνεσε τον πρωτοποριακό ρόλο που έπαιξε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων