04/03/2023 04/03/2023 Με την ευλογία και  καθοδήγηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησία, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς, συνεχίζει ακούραστα και εντατικά να προσφέρει βοήθεια όπου χρειάζεται. Στο Καταφύγιο της Ιεράς Μονής Αγίου...
04 Μαρτίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2023 - 21:07

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στο πλευρό των σεισμόπληκτων το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Με την ευλογία και  καθοδήγηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησία, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς, συνεχίζει ακούραστα και εντατικά να προσφέρει βοήθεια όπου χρειάζεται.

Στο Καταφύγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μουχάρντα, η ομάδα του τμήματος μοίρασε γεύματα και είδη οικογενειακής υγιεινής στις οικογένειες που επλήγησαν. Πραγματοποίησε επίσης παιδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες και συνεδρίες για την υποστήριξη των γυναικών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Στέγασης.

Στη Χάμα, η ομάδα επισκέφθηκε τα διάφορα Κέντρα Στέγασης και Καταφύγια όπου φιλοξενούνται οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια κατέρρευσαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Επισκέφθηκε και το Σχολείο που χρήζει αποκατάσταση στο Khan Shekhoun.  Συναντήθηκε επίσης, με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν για τον αριθμό των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές και σε ποιο βαθμό.

Στο Χαλέπι, στο Καταφύγιο της Σχολής Umayyad στο Al-Halak,οι εθελοντές της ομάδας του τμήματος πραγματοποίησαν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υγεία σε γυναίκες και έφηβα κορίτσια και διένειμαν φάρμακα και κιτ υγιεινής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Από εμένα, σε Εσένα» που χρηματοδοτήθηκε και ξεκίνησε με αγάπη από την ομάδα του GOPA-DERD.

Η ομάδα στο Χαλέπι συνέχισε την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, παρέχοντας υποστηρικτικές συνεδρίες ενημέρωσης σε εκπαιδευτικούς για τις πρώτες βοήθειες και  την αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων του σεισμού Πραγματοποίησαν επίσης συνεδρίες με μαθητές με συζήτηση και δραστηριότητες συναισθηματικής αποφόρτισης.

Και στη Λαττάκια η  ομάδα μοίρασε τρόφιμα που ετοίμασαν εθελοντές, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σε οικογένειες που επλήγησαν  .

Γεύματα και βρεφικές πάνες, μοιράστηκαν επίσης σε  οικογένειες που επλήγησαν στην Τζαμπάλα, και σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Νοσοκομείο της πόλης.

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων