19/09/2019 19/09/2019 Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, κ. Ηλία, συναντήθηκε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Πρέσβης στο Λίβανο κ. Φραγκίσκος Βέρρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί για τους Χριστιανούς στο Λίβανο αλλά και η συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα και της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο Έλληνας Πρέσβης...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2019 - 17:17

Στον Μητρ. Βηρυτού ο Έλληνας Πρέσβης

Διαδώστε:
Στον Μητρ. Βηρυτού ο Έλληνας Πρέσβης

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, κ. Ηλία, συναντήθηκε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας Πρέσβης στο Λίβανο κ. Φραγκίσκος Βέρρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί για τους Χριστιανούς στο Λίβανο αλλά και η συνεργασία μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα και της Ελληνικής Πρεσβείας.
Ο Έλληνας Πρέσβης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των Ορθοδόξων Κοινοτήτων.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει τον περασμένο Ιούνιο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βέρρος είχε μιλήσει για την ελληνική κοινότητα στο Λίβανο

Πρέπει να πω ότι για την τύχη της Ελλάδας, του ελληνισμού και της πρεσβείας, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κοινότητα, η οποία δεν ζητάει βοήθεια, αλλά προσφέρει βοήθεια. Οι 4.500 Έλληνες, που πολύ σωστά σας είπε η γενική γραμματέας της Κοινότητας, αποτελούν την επιφάνεια ενός ελληνισμού περίπου 30.000 ανθρώπων, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από μικρασιατικές οικογένειες, που κατέφυγαν εδώ υπό τις γνωστές τραγικές συνθήκες το 1922 κυρίως και σε δεύτερο λόγο από την περιοχή της Αντιόχειας, της Αλεξανδρέττας, όταν κατελήφθη από τους Τούρκους, στο τέλος της δεκαετίας του ’30. Αυτοί οι άνθρωποι, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι οι συμπατριώτες μας, είναι πολύ καλά αποδεκτοί στη λιβανική κοινωνία, πρώτον επειδή είναι οικονομικά ενεργοί, δεύτερον -ίσως είναι και το κυριότερο- διότι είναι φιλήσυχοι πολίτες, οι οποίοι ακόμα και σε περιόδους, όπως η τραγική περίοδος του μεγάλου λιβανικού εμφυλίου πολέμου, δεν ταυτίστηκαν με μία παράταξη παρότι βεβαίως είναι σχεδόν όλοι χριστιανοί, αλλά εξακολούθησαν να είναι φίλοι με όλους τους Λιβανέζους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Η Ελληνική Κοινότητα για ακόμα μία φορά μπορεί να παίξει, βεβαίως, σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη των σχέσεων όσο και στην εξέλιξη του εμπορίου, όχι μόνο υπέρ μας, διότι το εμπόριο δεν είναι μονοσήμαντο, μονόδρομος, αλλά και να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε όμορφα λιβανικά προϊόντα στην Ελλάδα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων