03/09/2022 03/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας δέχθηκε την επίσκεψη της υποψήφιας Προέδρου του Λιβάνου Τρέισι Σαμούν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και οι τρόποι αντιμετώπισης της. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Σαμούν ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα που σκοπεύει να εφαρμόσει εφόσον...
03 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2022 - 10:26

Στον Μητροπολίτη Βηρυτού η υποψήφια Πρόεδρος του Λιβάνου

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βηρυτού η υποψήφια Πρόεδρος του Λιβάνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας δέχθηκε την επίσκεψη της υποψήφιας Προέδρου του Λιβάνου Τρέισι Σαμούν την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και οι τρόποι αντιμετώπισης της. Στο πλαίσιο αυτό η κ. Σαμούν ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το πρόγραμμα που σκοπεύει να εφαρμόσει εφόσον εκλεγεί.

«Το πιο σημαντικό είναι πώς να αποκαταστήσουμε την οικονομία και να δώσουμε στους ανθρώπους ελπίδα για το μέλλον», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Σαμούν σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την ίδια η συνάντηση της με τον Σεβασμιώτατο.

Σημειώνεται ότι από το 2019, ο Λίβανος είναι βυθισμένος σε κοινωνικοοικονομική κρίση, την χειρότερη στον κόσμο από το 1850, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Οφείλεται σε δεκαετίες κακοδιαχείρισης και διαφθοράς της ηγετικής τάξης που παραμένει αμετακίνητη εδώ και δεκάδες χρόνια. Μέσα σε διάστημα δύο ετών, το εθνικό νόμισμα έχασε το 90% της αξίας του στην μαύρη αγορά και το ποσοστό της ανεργίας σχεδόν τριπλασιάσθηκε. Περί το 80% του πληθυσμού ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας , σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η ελεύθερη πτώση της λιβανικής οικονομίας και η κατάρρευση των δημοσίων υπηρεσιών ώθησε μεγάλο αριθμό Λιβανέζων να εγκαταλείψουν την χώρα τους. Οι εκλογές διεξάγονται βάσει του εκλογικού νόμου του 2017 που ευνοεί τα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία και απουσία του βασικού σουνίτη πολιτικού ηγέτη , του Σάαντ Χαρίρι, ο οποίος μποϊκοτάρει την ψηφοφορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων