21/06/2022 21/06/2022 Τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία επισκέφθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως με τον οποίο είχε μια εφ’ όλης συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο καθώς και την κοινωνία του Λιβάνου.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  “Ο κόσμος είναι γεμάτος αναταραχές, πολέμους και προβλήματα, και τα πράγματα έχουν γίνει...
21 Ιουνίου, 2022 - 14:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 14:40

Στον Μητροπολίτη Βηρυτού ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βηρυτού ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία επισκέφθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως με τον οποίο είχε μια εφ’ όλης συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο καθώς και την κοινωνία του Λιβάνου. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

“Ο κόσμος είναι γεμάτος αναταραχές, πολέμους και προβλήματα, και τα πράγματα έχουν γίνει ασφυκτικά και δύσκολα για όλους”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης κατά την ομιλία του και πρόσθεσε: “εμείς ως εκκλησία, όπως όλοι οι αδελφοί και αγαπημένοι, κουβαλάμε τις ανησυχίες της εκκλησίας μας, του λαού μας και της χώρας μας ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες”.

Ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στις ποιμαντικές περιοδείες που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα καθώς και τη συμμετοχή του στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής το οποίο διεξήχθη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνάντηση που είχε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι τον οποίο και ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβανο.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε προς τον Μητροπολίτη Βηρυτού ότι σε κάθε του επαφή με εκπροσώπους και θεσμικούς φορείς των χωρών που επισκέφθηκε κατά τις ποιμαντικές του περιοδείες προέβη σε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. “Η οικονομική κατάσταση και τα δικαιώματα των ανθρώπων, η περίπτωση του λιμανιού της Βηρυτού και όλα τα εκκρεμή ζητήματα, αυτά τα θέματα πρέπει να συνεχίσουν να προβάλλονται στο εξωτερικό γιατί ο Λίβανος και ο λαός του αξίζουν καλύτερες ημέρες”, ανέφερε.

Ζητάμε στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και όλη την περιοχή, πολιτισμό, επιστήμη και προσφορά. Αυτό ζητά, θέλει και ελπίζει ο λαός μας. Προσευχόμαστε και υψώνουμε τη φωνή σε όλους τους επισήμους, ειδικά στην χώρα μας τον Λίβανο, να τείνουμε χείρα βοηθείας ο ένας στον άλλον για το καλό του Λιβάνου. Ελπίζουμε αυτό με την προσευχή του Κυρίου μας και την προσπάθεια όλων των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα να επιτευχθεί”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων