05/10/2023 08/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας υποδέχθηκε διαδοχικά τη νέα Πρέσβη της Κύπρου και την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδας στον Λίβανο. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα Πρέσβη της Κύπρου Μαρία Χατζηθεοδοσίου με την οποία συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 20:47

Στον Μητροπολίτη Βηρυτού οι Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου στο Λίβανο

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Βηρυτού οι Πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου στο Λίβανο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας υποδέχθηκε διαδοχικά τη νέα Πρέσβη της Κύπρου και την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδας στον Λίβανο.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα Πρέσβη της Κύπρου Μαρία Χατζηθεοδοσίου με την οποία συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με την απερχόμενη Πρέσβη της Ελλάδας στο Λίβανο Αικατερίνη Φουντουλάκη.

Μετά τη συνάντηση η κυρία Φουντουλάκη δήλωσε:

«Πραγματοποιήσα αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας μου ως Πρέσβυς της Ελλάδας στο Λίβανο. Εξέφρασα τη βαθύτατη εκτίμηση μου για τον Σεβασμιώτατο, τη Μητρόπολη Βηρυτού και για το έργο που κάνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Λιβανέζων και ιδιαίτερα της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Λιβάνου και όπως πάντα τον διαβεβαίωσα για την υποστήριξη της Ελλάδας. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό. Εξέφρασα την ελπίδα ότι όλοι όσοι έχουν την εξουσία μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν μαζί για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ανάπτυξης στη χώρα, επειδή ο Λιβανέζικος λαός το αξίζει αυτό.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων