04/08/2020 04/08/2020 Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας. Ο Θεοφιλέστος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Συρία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Ο Μακαριώτατος διεβίβασε μέσω του Επισκόπου τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Προκαθήμενο της...
04 Αυγούστου, 2020 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 14:43

Στον Πατρ. Αντιοχείας εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στον Πατρ. Αντιοχείας εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας

Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Βλαντικαβκάζ και Αλάνιας κ. Λεωνίδας.
Ο Θεοφιλέστος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Συρία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.


Ο Μακαριώτατος διεβίβασε μέσω του Επισκόπου τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει το Πατρ. Μόσχας στους Χριστιανούς της Συρίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω υλοποίηση ανθρωπιστικών και κοινωνικών σχεδίων στη Συρία, στα οποία συμμετέχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη συνομιλία συμμετείχαν ο βικάριος του Πατριάρχη και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αντιοχείας Επίσκοπος Σελευκείας Εφραίμ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Νταχάλ, ο Α᾽ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας στη Συρία Α. Κοζλένκο, ο Αρχίατρος του Πατριαρχικού Νοσοκομείου Χαλέντ Ατανάς.

Στο ταξίδι του στη Συρία, ο Επίσκοπος Βλαντικαβκάζ συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στον Πατριαρχικό Θρόνο Αντιοχείας, Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, όπου προσκύνησε στο Ναό και το παρεκκλήσι της βάσεως, μίλησε με τον Ιερέα Ευγένιο Ανδρέγιεφ, ο οποίος υπηρετεί στη βάση, καθώς και εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας της αεροπορικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων