09/07/2020 09/07/2020 Με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο Αντιοχείας, Ηγούμενο π. Αρσένιο Σοκολώφ, είχε συνάντηση στις 8 Ιουλίου 2020 στα Γραφεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην παλαιά Δαμασκό ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.  Όπως αναφέρει το mospat.ru στην αρχή της συζήτησης ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία...
09 Ιουλίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 19:22

ΣΥΡΙΑ: Στον Πατρ. Αντιοχείας ο εκπρόσωπος του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
ΣΥΡΙΑ: Στον Πατρ. Αντιοχείας ο εκπρόσωπος του Πατρ. Μόσχας

Με τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο Αντιοχείας, Ηγούμενο π. Αρσένιο Σοκολώφ, είχε συνάντηση στις 8 Ιουλίου 2020 στα Γραφεία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην παλαιά Δαμασκό ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. 

Όπως αναφέρει το mospat.ru στην αρχή της συζήτησης ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τον Προκαθήμενό της Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο για την αδελφική υποστήριξη προς την Ορθόδοξη Εκκλησίας της Αντιοχείας τα δύσκολα γι᾽ αυτήν και όλο το Συριακό λαό χρόνια. Αυτή τη στιγμή, με υποστήριξη της Ρωσικής Εκκλησίας και της Ρωσικής Πολιτείας αναστηλώνονται δύο κατεστραμμένοι κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιεροί Ναοί και ένα Ορθόδοξο σχολείο, που ευρίσκονται πλησίον της Συριακής πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννης και ο Ηγούμενος π. Αρσένιος συζήτησαν λεπτομέρειες της περαιτέρω ενδεχομένης βοήθειας προς τους Σύρους Ορθοδόξους Χριστιανούς από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Επίσης εθίγησαν θέματα συνεργασίας των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Τομέα εκκλησιαστικής παιδείας. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, τον Προκαθήμενό της, τον Πρύτανη του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα καθώς και τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως Επίσκοπο Πετεργκόφ κ. Σιλουανό για την παροχής δυνατότητας φοιτήσεως σε Σύρους φοιτητές στα προαναφερθέντα κορυφαία θεολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Εκκλησίας.

Με τη σειρά του ο π. Αρσένιο εξέφρασε την ελπίδα του για τη συνέχιση των σπουδών των Ρώσων φοιτητών στο Ινστιτούτο Θεολογίας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ  του Λιβάνου. Ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες αυτού του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της κατά Αντιόχειαν Εκκλησίας θα είναι πάντοτε ανοικτές για Ρώσους Ορθοδόξους φοιτητές και ήδη το προσεχές ακαδημαϊκό έτος το Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ θα είναι έτοιμο να δεχθεί για σπουδές δύο-τρεις φοιτητές από τη Ρωσία ή άλλες χώρες της κανονικής ευθύνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, εάν επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση στη Δημοκρατία του Λιβάνου και εάν επανεκκινηθούν οι πτήσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Λιβάνου.

Τέλος, στη συνάντηση παρέστη ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Μακαριωτάτου Πατριάρχη και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας Επίσκοπος Σελευκείας κ. Εφραίμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων