24/12/2021 24/12/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών της Ρωσικής Κρατικής Δούμας είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο συντονιστή για τις σχέσεις με την Λαϊκή Συνέλευση της Συρίας κ. Ντμίτρι Σάμπλιν έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα του Πατριαρχείου...
24 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2021 - 9:14

Στον Πατριάρχη Αντιοχείας μέλη της Ρωσικής Κρατικής Δούμας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Αντιοχείας μέλη της Ρωσικής Κρατικής Δούμας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συνάντηση με αντιπροσωπεία μελών της Ρωσικής Κρατικής Δούμας είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρμόδιο συντονιστή για τις σχέσεις με την Λαϊκή Συνέλευση της Συρίας κ. Ντμίτρι Σάμπλιν έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο στην έδρα του Πατριαρχείου στην Δαμασκό.

Η Ρωσική αντιπροσωπεία συνοδευόταν από μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης της Συρίας καθώς και από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας π. Αρσένιο Σοκολόφ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε στους επισκέπτες τις θερμές ευχές του για τις επερχόμενες εορτές και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το Πατριαρχείο Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Μόσχας. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην στενή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Συρίας η οποία έχει ως στόχο την ειρήνη και τα γενικότερα οφέλη για την ανθρωπότητα, όπως επισήμανε. Τέλος, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας ζήτησε από τον κ. Σάμπλιν με την ευκαιρία των εορτών να διαβιβάσει τις θερμές ευχές του στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλο και τον Ρωσικού λαό.

Από την πλευρά του ο Ρώσος αξιωματούχος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την φιλοξενία, ανταπέδωσε τις ευχές ενόψει των εορτών και αναφέρθηκε επίσης στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο Εκκλησιών. Ο επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπείας δεν παρέλειψε να επισημάνει την σημαντική συμβολή του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην εδραίωση των Ρωσο-Συριακών σχέσεων. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για τις δραστηριότητες της Ρωσικής αποστολής στην Συρία και υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίζει να συμβάλει στην εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων