12/09/2021 12/09/2021 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τον νέο Πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ προκειμένου να τους εκφράσει τα συγχαρητήρια του για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην χώρα. Επίσης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέo υπουργικό συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο σχηματισμός της νέας...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 9:52

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συνεχάρη την κυβέρνηση του Λιβάνου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συνεχάρη την κυβέρνηση του Λιβάνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν και τον νέο Πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι’ προκειμένου να τους εκφράσει τα συγχαρητήρια του για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην χώρα.

Επίσης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέo υπουργικό συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από την συνεχιζόμενη κρίση και την εξασφάλιση εχεγγύων για μια αξιοπρεπή ζωή για τον Λιβανέζικο λαό.

 

 

Λίβανος: Σχηματίσθηκε νέα κυβέρνηση έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο

Ο Λίβανος απέκτησε νέα κυβέρνηση έπειτα από μια περίοδο 13 μηνών που σηματοδοτήθηκε από ατελείωτες πολιτικές διαβουλεύσεις οι οποίες επιδείνωσαν την πρωτοφανή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν και ο νέος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι «υπέγραψαν το διάταγμα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης παρουσία του προέδρου του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι», ανακοινώθηκε από την προεδρία μέσω του λογαριασμού της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε πως ελπίζει να σταματήσει, ως πρωθυπουργός, την κατάρρευση της χώρας και να επαναφέρει την ευημερία.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του αφού υπέγραψε με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν το διάταγμα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο Μικάτι δήλωσε πως η κατάσταση στη χώρα είναι «δύσκολη» και πρόσθεσε ότι δεν έχουν μείνει αποθέματα για επιδοτήσεις και πως όλοι θα πρέπει «να σφίξουν τη ζώνη».

Ο σχηματισμός κυβέρνησης ήταν προϋπόθεση για να χορηγηθεί η διεθνής βοήθεια που χρειάζεται απεγνωσμένα ο Λίβανος, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί αν το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι σε θέση να προωθήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν πολλά νέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι τεχνοκράτες, όπως ο Φιράς Αμπιάντ, ο διευθυντής του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας, ή ο Νάσερ Γιασίν, καθηγητής και διευθυντής του Παρατηρητηρίου Κρίσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Ωστόσο, ο διορισμός του Τζορτζ Κορντάχι, του παρουσιαστή του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», στην κυβέρνηση του πλουσιότερου ανθρώπου του Λιβάνου, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση αποτελείται από 24 υπουργούς, εκ των οποίων μόνο μία είναι γυναίκα. Δύο από τους υπουργούς προέρχονται από τη Χεζμπολάχ. Το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε ο Γιούσεφ Χαλίλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων