10/02/2023 11/02/2023 Ο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι΄ έλαβε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή από την Πρόεδρο της Ουγγρικής Δημοκρατίας Καταλίν Νόβακ, για τον τεράστιο αριθμό θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας, οι οποίες υπάγονται εκκλησιαστικώς στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου. Η κ. Νόβακ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της καθώς και τα...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 1:06

Συλλυπητήρια επιστολή της Προέδρου Ουγγαρίας προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια επιστολή της Προέδρου Ουγγαρίας προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Ο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Ι΄ έλαβε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή από την Πρόεδρο της Ουγγρικής Δημοκρατίας Καταλίν Νόβακ, για τον τεράστιο αριθμό θυμάτων από τον καταστροφικό σεισμό στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας, οι οποίες υπάγονται εκκλησιαστικώς στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.

Η κ. Νόβακ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της καθώς και τα συλλυπητήριά της εκ μέρους του ουγγρικού λαού, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Μακαριώτατο και του εξέφρασε την συμπαράσταση της Ελλάδας για τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού.

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τους δοκιμαζόμενους από τον σεισμό συνανθρώπους μας.

Από πλευράς του, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αλληλεγγύη, και την ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων