16/08/2022 16/08/2022 Συλλυπητήριο μήνυμα στον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας της Γκίζας έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο 10ος μετά τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοπτικό ναό, που έγινε παρανάλωμα του πυρός, με αποτέλεσμα να φύγουν από τη ζωή 18 παιδιά σε συνολικά 41 ανθρώπους…  «Σας γράφω την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου ζητώντας από...
16 Αυγούστου, 2022 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 20:04

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αντιοχείας για τα θύματα της φωτιάς στην Κοπτική Εκκλησία της Γκίζας

Διαδώστε:
Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Αντιοχείας για τα θύματα της φωτιάς στην Κοπτική Εκκλησία της Γκίζας

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας της Γκίζας έστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο 10ος μετά τη φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοπτικό ναό, που έγινε παρανάλωμα του πυρός, με αποτέλεσμα να φύγουν από τη ζωή 18 παιδιά σε συνολικά 41 ανθρώπους… 

«Σας γράφω την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου ζητώντας από την θεομητορική της τρυφερότητα να μας συνοδεύει πάντα.
Με μεγάλη θλίψη αλλά και την ελπίδα της Αναστάσεως, έλαβα την είδηση της πυρκαγιάς που στόχευσε την Εκκλησία του “Αμπού Σεϊφέν” στο Κυβερνείο της Γκίζας. Στέλνω σε εσάς, και μέσω υμών στις οικογένειες των θυμάτων και στα παιδιά της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικά, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και ζητώ από τον Παντοδύναμο να υποσχεθεί σε εσάς και τα παιδιά της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τη θεϊκή του πρόνοια. Ζητώ το θεϊκό Του έλεος για όσους μετέστησαν σήμερα και την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Είθε ο Άγιος Θεός να τους ελεήσει με το θείο έλεός Του και να παρηγορήσει με την θεϊκή του παραμυθία τις ψυχές όλων σας”.

Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο 10ος

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα παιδιά πέθαναν από ασφυξία. 

Στις κηδείες των 41 θυμάτων της πυρκαγιάς τραγική φιγούρα μια μητέρα που χάιδευε τα φέρετρα τριών παιδιών της… Τα είχε αφήσει στον παιδικό σταθμό, στο κτιριακό συγκρότημα της κοπτικής εκκλησίας που έγινε παρανάλωμα του πυρός την ώρα της Λειτουργίας.

14 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι με ελαφρύτερα εγκαύματα. Ανάμεσά τους ένας άνδρας, που έπεσε στη φωτιά για να σώσει συνανθρώπους του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων