29/05/2022 29/05/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τις ποιμαντικές του επισκέψεις συνεχίζει στο Ομάν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος χθες συναντήθηκε με μέλη της Ορθόδοξης ενορίας της Μουσκάτ, πρωτεύουσας του Σουλτανάτου, καθώς και με τις διπλωματικές αρχές Συρίας και Λιβάνου στη χώρα.  Ιστορική επίσκεψη Με τους κληρικούς και τους υπεύθυνους του κατηχητικού έργου της Ορθόδοξης ενορίας της...
29 Μαΐου, 2022 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 9:08

Συναντήσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας στην ιστορική επίσκεψη στο Ομάν

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας στην ιστορική επίσκεψη στο Ομάν

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τις ποιμαντικές του επισκέψεις συνεχίζει στο Ομάν ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος χθες συναντήθηκε με μέλη της Ορθόδοξης ενορίας της Μουσκάτ, πρωτεύουσας του Σουλτανάτου, καθώς και με τις διπλωματικές αρχές Συρίας και Λιβάνου στη χώρα. 

Ιστορική επίσκεψη

Με τους κληρικούς και τους υπεύθυνους του κατηχητικού έργου της Ορθόδοξης ενορίας της Μουσκάτ συνομίλησε ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. Ιωάννης στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Μακαριώτατος άκουσε με προσοχή τα όσα του κατέθεσαν οι υπεύθυνοι του ποιμαντικού έργου της ενορίας οι τόνισαν ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη αποτελεί ελπίδα για το μέλλον και τη λειτουργία την ενορίας σε μια αμιγώς μουσουλμανική χώρα.

“Η μικρή ενορία μετριέται με τις πράξεις της”

Με τη σειρά του ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης επαίνεσε το έργο του Ενοριακού Συμβουλίου που λειτουργεί για το καλό της Ενορίας σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας, ένα Συμβούλιο που όχι απλά δεν σταματά να εργάζεται αλλά συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το έργο του. “Η μικρή ενορία μετριέται με τις πράξεις της καθώς μεγαλώνει με προστάτη την ενότητα, τη συνοχή, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, τη διατήρηση της σταθερότητας των μελών της ενορίας και στηριζόμενη στις αξίες και την οικογένεια που σχηματίζουν τα θεμέλια της κοινωνίας”, ανέφερε.

Όπως επεσήμανε τα μέλη της εκκλησίας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, αλλά τα εμπόδια μπορούν να μεταμορφωθούν σε άφθονες ευλογίες από την ανύστακτη μέριμνα του Επισκόπου Γαττάς (Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ).

Στη συνάντηση συμμετείχε και μια ομάδα της ελληνικής κοινότητας που εξέφρασε την υπερηφάνεια της για την ιστορική αυτή επίσκεψη, για την οποία δίνει ηθική στήριξη και μεγάλη ελπίδα στα μέλη της εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τους ευχαρίστησε με τη σειρά του τα μέλη και ιδιαίτερα για την αγάπη τους προς την Αντιοχειανή Ορθόδοξη Εκκλησία, επιβεβαιώνοντας το βάθος των ιστορικών δεσμών που δεσμεύουν τις δύο εκκλησίες και τονίζοντας την αναγκαιότητα συνεργασίας και αφοσίωσης στο κοινό έργο.

Συνάντηση με τους Πρέσβεις Λιβάνου και Συρίας

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης επισκέφθηκε τις Πρεσβείες του Λιβάνου και της Συρίας στο Ομάν όπου συζήτησε με τους Πρεσβευτές θέματα τα οποία απασχολούν τις εκεί κοινότητες αλλά και τρόπους συνεργασίας για το έργο της τοπικής εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων