17/03/2023 17/03/2023 Η Πρόεδρος της Ουγγρικής Δημοκρατίας Καταλίν Νόβακ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των χριστιανικών δογμάτων, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε το ζήτημα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των συνθηκών στις οποίες ζουν οι Χριστιανοί ειδικά μετά τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την περιοχή. Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης τόνισε...
17 Μαρτίου, 2023 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 15:36

Συνάντηση της Προέδρου της Ουγγαρίας με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συνάντηση της Προέδρου της Ουγγαρίας με τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Η Πρόεδρος της Ουγγρικής Δημοκρατίας Καταλίν Νόβακ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των χριστιανικών δογμάτων, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε το ζήτημα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των συνθηκών στις οποίες ζουν οι Χριστιανοί ειδικά μετά τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης τόνισε τη σημασία της υποστήριξης της χριστιανικής παρουσίας στην Ανατολή ειδικά σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η στήριξη των Χριστιανών αποτελεί προτεραιότητα μέσω της εύρεσης ειρηνικών λύσεων.

Επίσης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των ουγγρικών κυβερνητικών έργων που υποστηρίζουν την παρουσία των Χριστιανών στη γη τους και ειδικότερα στη Συρία και το Λίβανο, αντί της μετανάστευσης και των διωγμών τους σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από το Πατριαρχείο Αντιοχείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων