12/03/2019 12/03/2019 Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Δαμασκό συναντήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις σχέσεις  μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην  Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας από την...
12 Μαρτίου, 2019 - 12:48

Συνάντηση του Πατρ. Αντιοχείας με τον Ρώσο Πρέσβη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πατρ. Αντιοχείας με τον Ρώσο Πρέσβη

Με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Δαμασκό συναντήθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις σχέσεις  μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην  Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας από την αρχή και κυρίως όταν βρέθηκε στους εορτασμούς για τα δέκα χρόνια στην ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας, δήλωσε ξεκάθαρα την αντίθεσή του με την κίνηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και εξαιτίας των προσωπικών σχέσεων που έχει ο ίδιος με τον Πατριάρχη Μόσχας αλλά και γιατί η Εκκλησία της Ρωσίας στηρίζει οικονομικά όλο το έργο του Πατριαρχείου στη Μέση Ανατολή και στην εμπόλεμη ζώνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων