13/03/2024 14/03/2024 Ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη Ι’. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ένα από τα θέματα που ενδέχεται να συζητηθούν είναι οι εκκλησιαστικές παραβάσεις που φέρεται να διέπραξε ο Μητροπολίτης πρώην...
13 Μαρτίου, 2024 - 21:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 0:39

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη Ι’.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ένα από τα θέματα που ενδέχεται να συζητηθούν είναι οι εκκλησιαστικές παραβάσεις που φέρεται να διέπραξε ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε για δεύτερη φορά η Συνοδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ με σκοπό την εξέταση των εν λόγω παραβάσεων.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης Ι’ και συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βηρυτού κ. Ηλίας, Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος, Επιφανείας κ. Νικόλαος και Λαοδικείας κ. Αθανάσιος.

Η Επιτροπή συνέχισε τη διερεύνηση του ζητήματος, με σκοπό τη σύνταξη αναλυτικής έκθεσης που θα υποβληθεί στην τωρινή ή σε μελλοντική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία θα λάβει απόφαση επί του ζητήματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων