26/11/2021 26/11/2021 Με τον Υπουργό Συνύπαρξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αρμόδιο για τα θρησκευτικά ζητήματα, σεΐχη Ναχιάν, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Ο Μακαριώτατος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες προς τον Υπουργό, για τη στάση που τηρεί η χώρα απέναντι στους Ορθοδόξους. Από την πλευρά του ο...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 12:12

Συνεχίζει τις επαφές στα ΗΑΕ ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Συνεχίζει τις επαφές στα ΗΑΕ ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Με τον Υπουργό Συνύπαρξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αρμόδιο για τα θρησκευτικά ζητήματα, σεΐχη Ναχιάν, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες προς τον Υπουργό, για τη στάση που τηρεί η χώρα απέναντι στους Ορθοδόξους.

Από την πλευρά του ο κ. Ναχιάν ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας για την επίσκεψή του μιλώντας με επαινετικά λόγια για το έργο του Πατριαρχείου αλλά και της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, παρά τις δυσκολίες που περνούν Συρία και Λίβανος. Επίσης, τόνισε τη σημασία που δίνει το Πατριαρχείο στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των πολιτών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Μακαριώτατος παρέδωσε στον σεΐχη Ναχιάν τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αρμονική συνύπαρξη των λαών.

Ακολούθως ο Πατριάρχης Αντιοχείας με τη συνοδεία του επισκέφθηκαν τις συριακές και λιβανέζικες πτέρυγες της έκθεσης Dubai Expo 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων