22/02/2023 23/02/2023 Στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας, και με την καθοδήγηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, το Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Στη Χάμα, της κεντρικής δυτικής Συρίας, η ανθρωπιστική ομάδα...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2023 - 10:40

Συνεχίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σεισμόπληκτες περιοχές στη Συρία

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σεισμόπληκτες περιοχές στη Συρία

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας, και με την καθοδήγηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, το Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη Χάμα, της κεντρικής δυτικής Συρίας, η ανθρωπιστική ομάδα κάλυψε τις ανάγκες ορισμένων κέντρων στέγασης στην πόλη μοιράζοντας μαξιλάρια και είδη προσωπικής υγιεινής. Η ομάδα πραγματοποίησε επίσης σειρά από δραστηριότητες ψυχολογικής υποστήριξης γυναικών και παιδιών.

Ακόμη, η συγκεκριμένη ομάδα μοίρασε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα στους πληγέντες στο καταφύγιο “Elias Jabour School” στην Al-Sakilbiya, καθώς και διένειμε τρόφιμα στις οικογένειες που εκτοπίστηκαν στην πόλη Μαχάρντα.

Επίσης, η ομάδα εγκατέστησε δεξαμενή νερού 1000 λίτρων στο καταφύγιο Al-Khandaq, διένειμε ρούχα, τρόφιμα, μαξιλάρια, είδη βρεφικής ανάγκης στις οικογένειες εντός του κέντρου.

Και στη Λαττάκεια, η ομάδα μοίρασε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής στους πληγέντες στα κέντρα στέγασης στην Αλ- Χάφα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΖΟΑ”, ενός διεθνή οργανισμού αρωγής και ανάκαμψης που παρέχει ανακούφιση σε άτομα που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές. Ακόμη, η ομάδα μοίρασε είδη γραφικής ύλης σε μαθητές στα κέντρα αυτά.

Τέλος η ομάδα στη Λαττάκεια συνέχισε να διανέμει γεύματα σε ιατρικό προσωπικό και σε ασθενείς στο Εθνικό Νοσοκομείο Τζαμπλέ και στο προσωπικό πολιτικής άμυνας.

 

    

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων