24/01/2021 24/01/2021 Τον Ιούλιο του 2021 είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του ναού της Αγίας Σοφίας στην πόλη της Σκαλμπία στην επαρχία Χαμά της Συρίας. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη περιοχή, Ναμπίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη, που είναι ένα από τα κέντρα του χριστιανισμού στις αραβόφωνες...
24 Ιανουαρίου, 2021 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2021 - 12:35

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγιά Σοφιά των Σύρων

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αγιά Σοφιά των Σύρων

Τον Ιούλιο του 2021 είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του ναού της Αγίας Σοφίας στην πόλη της Σκαλμπία στην επαρχία Χαμά της Συρίας. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διοικητής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη περιοχή, Ναμπίλ Αμπντάλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη, που είναι ένα από τα κέντρα του χριστιανισμού στις αραβόφωνες χώρες, αυτός ο ναός πέρα από χώρος λατρείας, θα είναι και μνημείο για τους νεκρούς στρατιώτες που υπερασπίστηκαν τη Σκαλμπία από επιθέσεις του ISIS τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για την αυξημένη προσοχή των μαχητών στην πόλη και ιδιαίτερα επίμονες προσπάθειες να την κατακτήσου από την αρχή του πολέμου.

Ο ναός κατασκευάζεται έχοντας ως πρότυπο την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία από τον Ιούλιο του 2020, δυστυχώς, μετατράπηκε σε τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

«Η ιδέα της οικοδόμησης μιας εκκλησίας λειτουργεί, πρώτα απ’ όλα, ως σύμβολο της ζωής των χριστιανών της Συρίας. Υπήρχε μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ναός σε αυτή την περιοχή», ανέφερε ο κ. Αμπντάλα.

Η τελετή θεμελίωσης της συμβολικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, είχε πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων