23/02/2023 23/02/2023 Με μεγάλη αποφασιστικότητα και πίστη, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας παρακολουθεί τις εργασίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών για τη μείωση των δεινών των σεισμόπληκτων στη Συρία. Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι Στη Χάμα, η ομάδα πραγματοποίησε ποικιλία δραστηριοτήτων στα πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης...
23 Φεβρουαρίου, 2023 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2023 - 10:54

Συρία: Με πίστη και αποφασιστικότητα συνεχίζεται η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Διαδώστε:
Συρία: Με πίστη και αποφασιστικότητα συνεχίζεται η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Με μεγάλη αποφασιστικότητα και πίστη, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, η ομάδα του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας παρακολουθεί τις εργασίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών για τη μείωση των δεινών των σεισμόπληκτων στη Συρία.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη Χάμα, η ομάδα πραγματοποίησε ποικιλία δραστηριοτήτων στα πλαίσια ψυχολογικής υποστήριξης γυναικών και παιδιών, τόσο στα κέντρα φιλοξενίας νέων όσο και στο Σχολείο Omar Yahya Al-Farji.

Η ομάδα συνεχίζει επίσης να καλύπτει τις ανάγκες των πληγέντων οικογενειών που εκτοπίστηκαν στην περιοχή Wadi Al-Nasari (Κοιλάδα των Χριστιανών) μοιράζοντας μερίδες τροφίμων, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και κουβέρτες.

Στο Χαλέπι, με στόχο την εξασφάλιση κατοικίας στους σεισμοπαθείς, η ομάδα μηχανικών του τμήματος διενήργησε προκαταρκτική έρευνα σε ένα από τα ημιτελή κτήρια στη γειτονιά Hamadaniyah, για την κατασκευή και τη μελέτη των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται για τη δημιουργία ασφαλούς στέγασης.

Στη Λαττάκεια η ομάδα μοίρασε τρόφιμα στους πληγέντες που ζουν σε καταφύγια στη Τζάμπλα σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΖΟΑ”, ενός διεθνή οργανισμού αρωγής και ανάκαμψης που παρέχει ανακούφιση σε άτομα που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές. Επίσης συνέβαλε στη ψυχαγωγική δραστηριότητα παιδιών που βρίσκονται σε κέντρα στέγασης, ενώ προσέφερε και βιβλία και είδη γραφικής ύλης σε μαθητές που επέζησαν από την κατολίσθηση στην ΑλΧάφα.

Η ομάδα συνεχίζει να μοιράζει γεύματα στο ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς στο Εθνικό Νοσοκομείο Τζαμπλέ.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Πατριαρχείο Αντιοχείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων