13/10/2020 13/10/2020 Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ζαμπαντάνι της Συρίας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης. Η πόλη αυτή που βρίσκεται 30 χλμ από τη Δαμασκό, δέχθηκε επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστών , ενώ ο Ι. Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου λεηλατήθηκε και...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 10:23

Συρία: Ο Πατρ. Αντιοχείας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Συρία: Ο Πατρ. Αντιοχείας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ζαμπαντάνι της Συρίας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης.

Η πόλη αυτή που βρίσκεται 30 χλμ από τη Δαμασκό, δέχθηκε επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστών , ενώ ο Ι. Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου λεηλατήθηκε και καταστράφηκε.

Σήμερα, οι ακολουθίες τελούνται στο γειτονικό κτίριο, αλλά οι Ορθόδοξοι κάτοικοι του Ζαμπαντάνι ελπίζουν ότι σύντομα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν και θα μπορούν να προσέρχονται στο ναό για τις ακολουθίες. Το έργο στηρίζουν η Ρωσική Πολιτεία και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Για μας είναι πολύ σημαντική τώρα η βοήθεια και η υποστήριξη της Ρωσίας. Είναι εγγύηση ότι οι άνθρωποι, που εκδιώχθηκαν από τους ισλαμιστές θα επανέλθουν στις οικίες τους και ότι οι χριστιανοί θα μείνουν στη γη τους», δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ο Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Εφραίμ, βοηθός του Πατριάρχη Αντιοχείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων