28/12/2021 28/12/2021 Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, ο οποίος διαρκεί εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, η Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με την υποστήριξη του Δήμου Μόσχας και της Πανρωσικής Οργάνωσης Παλαίμαχων «Μάχιμη Αδελφότητα» διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη εορτή. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι΄ στην εορτή συμμετείχαν...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 11:30

Συρία: Χριστούγεννα μαζί με τα παιδιά του πολέμου

Διαδώστε:
Συρία: Χριστούγεννα μαζί με τα παιδιά του πολέμου

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, ο οποίος διαρκεί εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, η Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με την υποστήριξη του Δήμου Μόσχας και της Πανρωσικής Οργάνωσης Παλαίμαχων «Μάχιμη Αδελφότητα» διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη εορτή.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι΄ στην εορτή συμμετείχαν παιδιά από το κατηχητικό σχολείο Μαριαμίας, του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τα παιδιά καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ.

Εθελοντές από τη Ρωσία και τη Συρία οργάνωσαν για τα παιδιά παιχνίδια και σεμινάρια ζωγραφικής πάνω σε ρωσικά ξύλινα παιχνίδια. Τα παιδιά επίσης συμμετείχαν σε ομαδική σύνταξη χριστουγεννιάτικων ευχών για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄.

Οι νεαροί προσκεκλημένοι της εορτής για πρώτη φόρα είδαν τον Ρώσο Άγιο Βασίλη, ο οποίος τους προσέφερε δώρα από τη Ρωσία.

Με πρόσκληση του ηγουμένου Αρσένιου Σοκολόφ και του πρώτου αντιπροέδρου της «Μάχιμης Αδελφότητας» Δημητρίου Σάμπλιν, παρεύρεθηκε στη Ρωσική Χριστουγεννιάτικη εορτή από το μικρό χωριό Τούμπνε στη νότιο Συρία ο οκτάχρονος Αμίρ αλ Ρασίντ. Την περασμένη άνοιξη τον είχε απαγάγει με σκοπό την είσπραξη λύτρων ομάδα ενόπλων τζιχαντιστών, που κρύβονταν στην έρημο. Κράτησαν όμηρο το παιδί επί μερικούς μήνες, το βασάνισαν ζητώντας λύτρα από τους γονείς του. Πρόσφατα απελευθερώθηκε με τη συνδρομή της Ρωσικής πλευράς. Ο Αμίρ είπε ότι η Ρωσική Χριστουγεννιάτικη εορτή είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θαύμα στη ζωή του.

Στην εορτή επίσης παρέστησαν βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Φιλίας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας με τη Βουλή της Συρίας, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα, εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Συρία, εκπρόσωποι του Δήμου Μόσχας και άλλων ρωσικών περιφερειών, που έλαβαν μέρος στη συνεδρία των διακλαδικών συντονιστικών επιτελείων της Ρωσίας και της Συρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων