03/07/2021 01/08/2021 Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και με τη συνδρομή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στο Λίβανο παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού «Sputnik-V». Στον διεθνή αερολιμένα «Ράφικ Χαρίρι» το ανθρωπιστικό φορτίο παρέλαβαν ο καθηγούμενος της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπαλαμάντ...
03 Ιουλίου, 2021 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2021 - 10:13

Το εμβόλιο «Sputnik-V» παρέλαβε το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Διαδώστε:
Το εμβόλιο «Sputnik-V» παρέλαβε το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και με τη συνδρομή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, έφτασε στο Λίβανο παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού «Sputnik-V».

Στον διεθνή αερολιμένα «Ράφικ Χαρίρι» το ανθρωπιστικό φορτίο παρέλαβαν ο καθηγούμενος της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπαλαμάντ αρχιμανδρίτης Ρωμανός Χανάτ, ο προϊστάμενος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βηρυτό αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, ο πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Λίβανο Ρ. Μαμάγεφ, καθώς και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ, αποτελούμενη από τον βοηθό του πρυτάνεως επί των δημοσίων σχέσεων Αι. Αιλία, τον σύμβουλο του πρυτάνεως επί θεμάτων υγείας και διοικήσεως του νοσοκομείου Γι. Μπασίμ και τον αντιπρύτανη επί διοικητικών θεμάτων Σ. Καναάν.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη το ρωσικό εμβόλιο μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο Κέντρο Εμβολιασμού του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ.

Την 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ η επίσημη τελετή παραδόσεως του εμβολίου «Sputnik-V». Μεταξύ των συμμετασχόντων στην εκδήλωση ήταν ο αρχιμανδρίτης Ρωμανός Χανάτ, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ, ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Λίβανο Α. Ρουντακόφ, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ Δρ. Αι. Βαράκ, λοιποί εκπρόσωποι των πρυτανικών Αρχών, μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των λιβανέζικων και ρωσικών ΜΜΕ, πλήθος προσκεκλημένων. Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους ο Δρ. Αι. Βαράκ αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, τις αρχές οργανώσεώς του, τις σχολές, τα προγράμματα σπουδών και τον αριθμό των φοιτητών.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι μετέβησαν στο Κέντρο Εμβολιασμού του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ, όπου θα γίνονται εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik-V».

Κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου στα λιβανέζικα και ρωσικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου επεσήμανε ότι «ευχαριστεί για την παραλαβή του εμβολίου, το οποίο ανταποκρίνεται στις ιατρικές και διεθνείς προδιαγραφές». Επίσης ο κ. Βαράκ ενημέρωσε ότι «ο εμβολιασμός στο ιατρικό κέντρο θα διεξάγεται προγραμματισμένα σε πλήρη συμμόρφωση με τους υφιστάμενους κανόνες».

Κατά τη συνέντευξη ο πρέσβης της Ρωσίας στο Λίβανο Α. Ρουντακόφ τόνισε ότι η προσφορά των ρωσικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού αποτελεί «εκδήλωση φροντίδας για τον λιβανέζικο λαό και την ορθόδοξη κοινότητα και απόδειξη της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Αντιοχείας τόσο στον Λίβανο, όσο και στη Συρία, μιας συνεργασίας, η οποία ερείδεται επί του αμοιβαίου σεβασμού».

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου Φαράντ Μακάρι, ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή παραδόσεως του εμβολίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε: «Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την πολυαναμενόμενη και επιθυμητή δωρεά, που προέρχεται από μια τόσο μεγάλη ορθόδοξη δύναμη, όπως η Ρωσία. Ο Λίβανος, ο οποίος διέρχεται μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή της ιστορίας τους, χρειάζεται βοήθεια, και η Ρωσία μας παρέχει την απαραίτητη συνδρομή σε αρκετούς άξονες. Για εμάς είναι σημαντικός επίσης ο ρόλος της Ρωσίας στην αναζήτηση διεξόδου από τη σημερινή πολιτική και οικονομική κρίση».

Στο Κέντρο Εμβολιασμού του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ θα μπορούν να εμβολιασθούν μεταξύ άλλων και τα μέλη της ρωσόφωνης ορθόδοξης κοινότητας του Λιβάνου, όπως ενημερώνει το Μετόχι της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βηρυτό.

Πηγή: ΤΕΕΣ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων