06/10/2023 06/10/2023 Στην καταδίκη της επίθεσης με drones εναντίον στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς στην κεντρική Συρία, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, προέβη το Πατριαρχείο Αντιοχείας με ανακοίνωσή του.  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέβασε σε πάνω από 100 τον αριθμό των νεκρών και σε 125 των τραυματιών. Η επίθεση έγινε χθες, Πέμπτη 5...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 11:24

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει την φονική επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία στη Χομς

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει την φονική επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία στη Χομς

Στην καταδίκη της επίθεσης με drones εναντίον στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς στην κεντρική Συρία, η οποία κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, προέβη το Πατριαρχείο Αντιοχείας με ανακοίνωσή του. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέβασε σε πάνω από 100 τον αριθμό των νεκρών και σε 125 των τραυματιών. Η επίθεση έγινε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ενώ διεξαγόταν τελετή προαγωγής αξιωματικών του συριακού στρατού.

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας χαρακτηρίζει την επίθεση “δολοφονική”, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες σπουδαστές και μέλη των οικογενειών τους που παρέστησαν στην τελετή, η οποία κατέληξε σε τραγωδία.

«Το χώμα που ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων δεν ρώτησε αν αυτό το αίμα είναι μουσουλμανικό ή χριστιανικό», όπως είχε πει ο Πατριάρχης Ηλίας Δ’. Αυτό που συνέβη χθες θα επιβεβαιώνει πάντα την ενότητα του συριακού λαού, ο οποίος φέρει τον σταυρό της δοκιμασίας, της βίας, της καταστροφής, της τρομοκρατίας, των δολοφονιών, της απαγωγής, της πολιορκίας, της αμαρτίας, της εξαγοράς και μιας ασφυκτικής οικονομικής κρίσης και αιματοχυσίας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Εκκλησία της Αντιόχειας τονίζει σε άλλο σημείο της καταδίκης της ενέργειας ότι όλα αυτά γίνονται στον βωμό των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, τα οποία επί σειρά ετών αγνοούνται στη Συρία.

“Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδικάζει όσα έγιναν χθες και εκφράζει συλλυπητήρια του στην ηγεσία και τον λαό της Συρίας. Ζητά, θείο έλεος για τους μάρτυρες, και για τις οικογένειές τους και προσεύχεται για τους τραυματίες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι απόφοιτοι της στρατιωτικής ακαδημίας και 12 πολίτες, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Τριήμερο πένθος στη Συρία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σημειώνεται στο επίσημο πρακτορείο της Συρίας:

«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κηρύσσει επίσημο γενικό πένθος τριών ημερών, αρχής γενομένης στις 6 Οκτωβρίου 2023, για τους μάρτυρες πολίτές και στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της άγριας τρομοκρατικής επίθεσης που είχε ως στόχο την τελετή αποφοίτησης των στρατιωτικών δοκίμων αξιωματικών του Κολεγίου στη Χομς στις 5/10/2023 και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλη την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και σε όλες τις πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό καθ’ όλη αυτήν την περίοδο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων