01/02/2020 01/02/2020 Στην οικογένεια αφιερώνει το έτος 2020 το πολύπαθο Πατριαρχείο Αντιοχείας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου τον περασμένο Οκτώβριο. Πριν λίγες ημέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ποιμαντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος με την κωδική ονομασία “Οικογένεια – Η χαρά της ζωής”. Πιο αναλυτικά, οι δράσεις χωρίζονται σε πέντε...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2020 - 10:50

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας μεριμνά για την Ορθόδοξη οικογένεια

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας μεριμνά για την Ορθόδοξη οικογένεια

Στην οικογένεια αφιερώνει το έτος 2020 το πολύπαθο Πατριαρχείο Αντιοχείας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου τον περασμένο Οκτώβριο.

Πριν λίγες ημέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ποιμαντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος με την κωδική ονομασία “Οικογένεια – Η χαρά της ζωής”.

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες που αφορούν: την θεολογική προσέγγιση του γάμου, τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια, το ρόλο της Εκκλησίας έναντι των ηθικών ζητημάτων, το ρόλο της οικογένεια στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, τέλος, τη διανομή υλικού με ποιμαντικό περιεχόμενο.

“Η οικογένεια είναι η καρδιά και ο πυρήνας της κοινωνίας. Αποτελεί τον βασικό πυλώνα της χριστιανικής ζωής”αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, ενώ σε άλλο σημείο, η Εκκλησία της Αντιόχειας, απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά της ” να συμμετάσχουν εποικοδομητικά σε αυτήν την προσπάθεια και να αγωνιστούν για την δίκαια αυτή προσπάθεια για το καλό της κοινωνίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων