08/09/2023 08/09/2023 Τη μεγάλη ευλογία να δεχθεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σεϊντνάγιας, από την ομώνυμη Ιερά Μονή, είχε το μαρτυρικό Χαλέπι στη Συρία. Ο ήλιος της δικαιοσύνης έλαμψε με την έλευσης της Εικόνας της Μητέρας του Θεού εκεί όπου η “δικαιοσύνη” των ανθρώπων έχει δείξει πολλές φορές το σκληρό της πρόσωπο.  Η ιερά εικόνα έφτασε εν...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 8:59

Το Χαλέπι υποδέχθηκε θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σεϊντνάγιας

Διαδώστε:
Το Χαλέπι υποδέχθηκε θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σεϊντνάγιας

Τη μεγάλη ευλογία να δεχθεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σεϊντνάγιας, από την ομώνυμη Ιερά Μονή, είχε το μαρτυρικό Χαλέπι στη Συρία. Ο ήλιος της δικαιοσύνης έλαμψε με την έλευσης της Εικόνας της Μητέρας του Θεού εκεί όπου η “δικαιοσύνη” των ανθρώπων έχει δείξει πολλές φορές το σκληρό της πρόσωπο. 

Η ιερά εικόνα έφτασε εν πομπή στον Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία συνοδευόμενη από μοναχές, ενώ την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Εφραίμ με κληρικούς και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για μία πνευματική χαρά η οποία ήρθε να τονώσει το αίσθημα των κατοίκων της πόλης μετά και τον φονικό σεισμό στην περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο.  Στην χαρά αυτή αναφέρθηκε στο κήρυγμά του κατά την τέλεση της Ιεράς Παράκλησης που ακολούθησε μετά την υποδοχή ο π. Αβραάμ ο οποίος τόνισε επίσης την αξία που έχει για το Πατριαρχείο Αντιοχείας η Εικόνας αυτή της Παναγίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών πλήθος κόσμου συνέρρεε για να προσκυνήσει τη θαυματουργό εικόνα. Για να αποθέσει στην Παναγία μας το αίτημά του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Μονής για την άδεια που έδωσε έτσι ώστε η Εικόνα της Παναγίας Σεϊντνάγιας να φτάσει στο Χαλέπι μετά από σειρά ετών και έχοντας προηγηθεί ο πόλεμος, η απαγωγή του Μητροπολίτη Ιωάννη η τύχη του οποίου ακόμη αγνοείται, αλλά και ο πρόσφατος σεισμός που άφησε πίσω του νεκρούς και ερείπια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων