06/10/2023 06/10/2023 Τις επαφές που είχε στη Δαμασκό με στελέχη του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας της Αντιόχειας ολοκλήρωσε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης.  Οι συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου, κληρικοί και λαϊκοί, κινήθηκαν σε τρεις άξονες. Αυτοί αφορούσαν, πρώτον το συντονισμό για το συνέδριο με θέμα ” Η Εκκλησία της Αντιόχειας από...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 8:46

Το ζήτημα της οικογένεια στην πρώτη γραμμή για το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Διαδώστε:
Το ζήτημα της οικογένεια στην πρώτη γραμμή για το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Τις επαφές που είχε στη Δαμασκό με στελέχη του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας της Αντιόχειας ολοκλήρωσε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης

Οι συζητήσεις, στις οποίες συμμετείχαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου, κληρικοί και λαϊκοί, κινήθηκαν σε τρεις άξονες. Αυτοί αφορούσαν, πρώτον το συντονισμό για το συνέδριο με θέμα ” Η Εκκλησία της Αντιόχειας από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα – Προς μια ακριβή κατανόηση της Ιστορίας”, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Δεύτερον στις επικείμενες Αγιοκατατάξεις στις οποίες θα προβεί η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας κατά την προσεχή συνεδρίασή της.

Τρίτον θέματα τα οποία αφορούν την οικογένεια και την χριστιανική ανατροφή των παιδιών. Όπως τονίστηκε στις συνομιλίες το ζήτημα αυτό τίθεται στην πρώτη γραμμή του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς οι ραγδαίες μεταβολές στην κοινωνία δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. “Η μέριμνα για την οικογένεια είναι το συστατικό για την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κέντρο την εκκλησία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο.

Μετά την οριοθέτηση αυτών των ζητημάτων ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των τριών αξόνων που τέθηκαν και στο ρόλο που θα έχουν σε αυτές τις  δράσεις οι νέοι και οι νέες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων