07/08/2020 07/08/2020 Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Μητρόπολη Βηρυτού του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, μετά τη φονική έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, που προκάλεσε τον θάνατο περισσοτέρων από 140 ανθρώπων, και άφησε πίσω του χιλιάδες τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και σχεδόν την μισή πόλη στα πρόθυρα του λιμού. Η Μητρόπολη Βηρυτού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ηλίας καλούν...
07 Αυγούστου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 9:48

Βοήθεια ζητά η Μητρόπολη Βηρυτού μετά την τραγωδία

Διαδώστε:
Βοήθεια ζητά η Μητρόπολη Βηρυτού μετά την τραγωδία

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η Μητρόπολη Βηρυτού του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, μετά τη φονική έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, που προκάλεσε τον θάνατο περισσοτέρων από 140 ανθρώπων, και άφησε πίσω του χιλιάδες τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και σχεδόν την μισή πόλη στα πρόθυρα του λιμού.

Η Μητρόπολη Βηρυτού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ηλίας καλούν όσους μπορούν να συνδράμουν για την στήριξη του νοσοκομείου του Αγίκου Γεωργίου, των ναών, των σχολείων και κοινωνικών ιδρυμάτων που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησίας.

Χθες, οι αρχές του Λιβάνου έθεσαν υπό κράτηση 16 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που συγκλόνισε την πρωτεύουσα της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο δικαστής Φάντι Ακίκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο στρατιωτικό δικαστήριο, ανέφερε ότι οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής ανακρίνει περισσότερους από 18 αξιωματούχους του λιμένα και του τελωνείου, καθώς και άτομα που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε εργασίες συντήρησης στην αποθήκη όπου βρισκόταν το εξαιρετικά επικίνδυνο υλικό που ανατινάχθηκε.

Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα του Λιβάνου αποφάσισε να παγώσει τους λογαριασμούς των επικεφαλής του λιμένα της Βηρυτού και των τελωνείων, καθώς και άλλων πέντε προσώπων, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα την Τρίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων