22/09/2023 22/09/2023 Νέοι και νέες από οκτώ διαφορετικές περιοχές της Συρίας συμμετείχαν στο “Χριστιανικό Φόρουμ Νεολαίας” με τίτλο “Ο Κύριος είναι ζωντανός” το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στη Δαμασκό.  Η έναρξη του φόρουμ έλαβε χώρα στο Καθολικό της Μονής με την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 10:09

Χριστιανικό Φόρουμ Νεολαίας στη Συρία

Διαδώστε:
Χριστιανικό Φόρουμ Νεολαίας στη Συρία

Νέοι και νέες από οκτώ διαφορετικές περιοχές της Συρίας συμμετείχαν στο “Χριστιανικό Φόρουμ Νεολαίας” με τίτλο “Ο Κύριος είναι ζωντανός” το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στη Δαμασκό. 

Η έναρξη του φόρουμ έλαβε χώρα στο Καθολικό της Μονής με την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Αντιοχείας η συνάντηση αυτή έρχεται να ενισχύσει την ενότητα της Εκκλησίας της Αντιόχειας από τη μία πλευρά και να απαντήσει σε ερωτήσεις και ανησυχίες σχετικά με τη νεαρή γυναίκα σε αυτόν τον μεταβαλλόμενο κόσμο ο οποίος είναι γεμάτος προκλήσεις.

Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε πρεσβευτές της εκκλησίας αφιερωμένοι στη δέσμευση και την επείγουσα ανάγκη να υπηρετήσουμε το ευαγγέλιο; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα στο οποίο κληρικοί και λαϊκοί θα κληθούν να δώσουν την απάντηση.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν αυτές οι συναντήσεις που δεν είναι άλλη από την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων επί των ερωτημάτων που τίθενται. Προέτρεψε τους νέους και τις νέες να μην φοβούνται και να πορεύονται στη ζωή τους με γνώμονα πάντοτε τον Θεό στον οποίο θα πρέπει να καταφεύγουν σε κάθε περίσταση της ζωής.

«Εσείς οι νέοι είστε πλούσιοι στις σκέψεις, τον πολιτισμό και ταλέντα σας, μη φοβάστε. Να έχετε θάρρος”, είπε.

Στη συνέχεια ακολούθησαν προγράμματα στο πλαίσιο του φόρουμ με τα οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων