16/12/2018 16/12/2018 Οι συνοδικοί της Βουλγαρικής Εκκλησίας συμφώνησαν ότι η ιατρική πρακτική της μεταμόσχευσης οργάνων θα πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά, υπό ορισμένες συνθήκες και άρα προϋποθέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν «αυστηρή και οργανωμένη, θεμελιωδών αρχών βιοηθική», τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένα κλινικά κριτήρια και γραπτή συγκατάθεση του δότη ή των πιο στενών συγγενών του. «Η...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 21:53

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας πήρε θέση για τη μεταμόσχευση οργάνων

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας πήρε θέση  για τη μεταμόσχευση οργάνων

Οι συνοδικοί της Βουλγαρικής Εκκλησίας συμφώνησαν ότι η ιατρική πρακτική της μεταμόσχευσης οργάνων θα πρέπει να εφαρμόζεται, αλλά, υπό ορισμένες συνθήκες και άρα προϋποθέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν «αυστηρή και οργανωμένη, θεμελιωδών αρχών βιοηθική», τον καθορισμό του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένα κλινικά κριτήρια και γραπτή συγκατάθεση του δότη ή των πιο στενών συγγενών του.

«Η όλη διαδικασία της μεταμόσχευσης, θα πρέπει να συντονίζεται και εκτελείται από τα εθνικά κέντρα μεταμόσχευσης που απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, και, στο μέτρο του δυνατού, να ακολουθούν τη διαδικασία του θανάτου και γενικά τα δικαιώματα του δότη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η Βουλγαρική Εκκλησία δήλωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη θέση της σε περίπτωση αλλαγής των νόμων της χώρας σχετικά με τη μεταμόσχευση οργάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων