22/01/2019 22/01/2019 Πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ και μετά θα εξετάσουμε το ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. «Όταν διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, θα ακολουθήσει σίγουρα το ζήτημα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι σύντομα η Εκκλησία της Βουλγαρίας...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 8:19

Ο Πατρ. Βουλγαρίας για την Εκκλησία των Σκοπίων

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Βουλγαρίας για την Εκκλησία των Σκοπίων

Πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ και μετά θα εξετάσουμε το ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.
«Όταν διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, θα ακολουθήσει σίγουρα το ζήτημα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Πρόσθεσε επίσης, ότι σύντομα η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα συζητήσει και το “σημαντικό θέμα” της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, προκειμένου να λάβει θέση.
Υπενθυμίζεται ότι το 2017, η λεγόμενη «Εκκλησία της Μακεδονίας» προσέγγισε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας προκειμένου να την αναγνωρίσει ως μητέρα εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων