28/01/2019 28/01/2019 Το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το θέμα τη χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα, κ. Κυπριανός, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει η βουλγαρική εκκλησία για να μελετήσει το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας,  δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει...
28 Ιανουαρίου, 2019 - 9:17

Πατρ. Βουλγαρίας: Καμία απόφαση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Πατρ. Βουλγαρίας: Καμία απόφαση για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση σχετικά με το θέμα τη χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα, κ. Κυπριανός, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής που έχει συστήσει η βουλγαρική εκκλησία για να μελετήσει το θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας,  δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει λάβει κάποια απόφαση, καθώς μελετά τα σχετικά έγγραφα.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας κατά τη συνεδρίαση τόσο του Δεκεμβρίου όσο και του Ιανουαρίου, απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, παρόλα αυτά δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι στις 26 Ιανουαρίου αποφάσισε να αναγνωρίσει την αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων