07/11/2018 07/11/2018 Το Δεκέμβριο αναμένεται να αποφασίσει η Εκκλησία της Βουλγαρίας για το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επομένου μήνα. Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός, πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη απόφαση, καθώς τα έγγραφα που πρέπει να μελετηθούν είναι πολλά. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2018 - 9:07

Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Βουλγαρίας για το ουκρανικό

Διαδώστε:
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Βουλγαρίας για το ουκρανικό

Το Δεκέμβριο αναμένεται να αποφασίσει η Εκκλησία της Βουλγαρίας για το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επομένου μήνα.

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός, πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη απόφαση, καθώς τα έγγραφα που πρέπει να μελετηθούν είναι πολλά.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, με ανακοίνωσή της  είχε ταχθεί κατά της “παρέμβασης του κράτους στις υποθέσεις της Εκκλησίας”, αφήνοντας αιχμές κατά των χειρισμών της κυβέρνησης του Κιέβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου, «η ιστορική εμπειρία δείχνει επίσης ότι κάθε φορά που το κράτος προσπαθεί να ασκήσει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας ή να διαμορφώσει την εσωτερική ζωή της Εκκλησίας σύμφωνα με τα κοσμικά κριτήρια του, καταλήγει σε αποτυχία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα θεσμός με ιστορία 2.000 ετών, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Κύριο Ιησούς Χριστό. Οι περίοδοι δίωξης από το κράτος εναλλάσσονται με περιόδους ειρηνικής συνύπαρξης. ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων