20/12/2021 20/12/2021 Τα 150 χρόνια από την ανέγερση της εκκλησίας του χωριού τους, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Χριστού, γιόρτασαν χθες, 19 Δεκεμβρίου, Κυριακή προ των Χριστουγέννων, οι κάτοικοι του γραφικού Ντιβοτίνο κοντά στην πόλη Πέρνικ της Βουλγαρίας.  Της Ευγενίας Δίτσα  Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στην επέτειο της ανέγερσης του...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 21:02

150 χρόνια από την ανέγερση του ναού «Γεννήσεως Χριστού» στο Ντιβοτίνο

Διαδώστε:
150 χρόνια από την ανέγερση του ναού «Γεννήσεως Χριστού» στο Ντιβοτίνο

Τα 150 χρόνια από την ανέγερση της εκκλησίας του χωριού τους, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Χριστού, γιόρτασαν χθες, 19 Δεκεμβρίου, Κυριακή προ των Χριστουγέννων, οι κάτοικοι του γραφικού Ντιβοτίνο κοντά στην πόλη Πέρνικ της Βουλγαρίας. 

  • Της Ευγενίας Δίτσα

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, στην επέτειο της ανέγερσης του ναού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Τον εορτασμό της 150ης επετείου του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού τίμησαν ο Δήμαρχος κ. Συμεών Τράικοφ, εκπρόσωποι φορέων του χωριού και της γύρω περιοχής, καθώς και δεκάδες ευσεβείς χριστιανοί.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ), αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή, μίλησε για τη γενεαλογία του Σωτήρος και το έργο των πατέρων και μητέρων της Παλαιάς Διαθήκης, που έδωσαν ή αφιέρωσαν τη ζωή τους, παίρνοντας μέρος στο σχέδιο του Θεού για τον ερχομό του Υιού Του. Ακόμα, στάθηκε στη μετάνοια και τις αρετές που είχαν οι πιστοί πρόγονοι του Χριστού, που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος δεν παρέλειψε να προσευχηθεί για τους κτίτορες και τους κεκοιμημένους διακόνους και εργαζομένους του εορτάζοντος ναού, ώστε να αναπαύονται εν ειρήνη στην αιώνια ζωή.

 

Προσευχή πέμφθηκε επίσης για όλους τους σημερινούς δωρητές και διακονούντες στον ναό, ώστε ο Θεός να τους προστατεύει και να τους εμπνέει σε ό,τι κάνουν – ώστε να είναι καλό παράδειγμα για τους ανθρώπους.

Ο Επίσκοπος επαίνεσε τους πιστούς για την παρουσία τους στον ναό, τη συμμετοχή τους στην πνευματική ζωή και τη μετάδοση της πίστης στη νέα γενιά. Παράλληλα, σε όλους όσοι προσήλθαν να γιορτάσουν  αυτή τη σημαντική γιορτή του χωριού, ο κ. Πολύκαρπος απηύθυνε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, ευχόμενος χαρά, ειρήνη και καλές γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Εκ μέρους του τοπικού σχολείου, που ονομάζεται Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, τα παιδιά τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα ενώπιον των πιστών σε ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε μια εικόνα με τη σκηνή της Γεννήσεως του Χριστού και μια αναμνηστική έκδοση προς τιμήν της 150ης επετείου από την ανέγερση του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων