17/04/2019 17/04/2019 Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την συμπλήρωση 94 ετών από το αιματοκύλισμα στην Αγία Κυριακή της Σόφιας, ετέλεσε την Τρίτη 16 Απριλίου, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος. Στην τελετή παρέστη και ο Επίσκοπος Μπελογραντίσκ Πολύκαρπος, βικάριος της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Μετά το μνημόσυνο, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος εκφώνησε ομιλία στην οποία υπενθύμισε το τραγικό συμβάν και προέτρεψε...
17 Απριλίου, 2019 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2019 - 10:08

94 χρόνια από το αιματοκύλισμα στη Αγία Κυριακή

Διαδώστε:
94 χρόνια από το αιματοκύλισμα στη Αγία Κυριακή

Επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την συμπλήρωση 94 ετών από το αιματοκύλισμα στην Αγία Κυριακή της Σόφιας, ετέλεσε την Τρίτη 16 Απριλίου, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

Στην τελετή παρέστη και ο Επίσκοπος Μπελογραντίσκ Πολύκαρπος, βικάριος της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Μετά το μνημόσυνο, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος εκφώνησε ομιλία στην οποία υπενθύμισε το τραγικό συμβάν και προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν για όσους έχασαν την ζωή τους.

Στις 16 Απριλίου του 1925, κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας για τον Στρατηγό Κονσταντίν Γεοργκίεβ, ο οποίος είχε σκοτωθεί από επίθεση κομμουνιστών στις 14 του ίδιου μήνα, η στέγη του ναού κατέρρευσε από έκρηξη βόμβας.


Η ενέργεια έγινε από μέλη του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, είχε ως στόχο τον Τσάρο Μπόρις Γ’, ο οποίος, όμως, γλίτωσε από την απόπειρα, και οδήγησε στον θάνατο πάνω από 150 άτομα. Περισσότερα από 500 τραυματίστηκαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων