11/08/2021 11/08/2021 Αγιασμό στο νέο μεγαλοπρεπές μνημείο προς τιμήν του Ρώσου στρατηγού Νικολάι Πετρόβιτς Μπροκ, απελευθερωτή της περιοχής Παζαρτζίκ της Βουλγαρίας κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, τέλεσε στις 9 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) κ. Νικολάος. Στην τελετή παρέστησαν η Ρωσίδα Πρέσβειρα, Ελεωνόρα Μητροφάνοβα και ο Αντιδήμαρχος του Παζαρτζίκ, Πέταρ Πετρόφ, που αποκάλυψαν το μνημείο. Η τελετή άρχισε...
11 Αυγούστου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 20:51

Αγιασμός σε μνημείο του Παζαρτζίκ από τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως

Διαδώστε:
Αγιασμός σε μνημείο του Παζαρτζίκ από τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως

Αγιασμό στο νέο μεγαλοπρεπές μνημείο προς τιμήν του Ρώσου στρατηγού Νικολάι Πετρόβιτς Μπροκ, απελευθερωτή της περιοχής Παζαρτζίκ της Βουλγαρίας κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, τέλεσε στις 9 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) κ. Νικολάος.

Στην τελετή παρέστησαν η Ρωσίδα Πρέσβειρα, Ελεωνόρα Μητροφάνοβα και ο Αντιδήμαρχος του Παζαρτζίκ, Πέταρ Πετρόφ, που αποκάλυψαν το μνημείο.

Η τελετή άρχισε με την υποδοχή της τιμητικής φρουράς προς τιμήν του ήρωα του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού Πολέμου από τον Στρ. Ματέεφ, Διοικητή της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο Δήμαρχος Φιλιππούπολης Ζντράβκο Ντιμιτρόφ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γκεόργκι Γκέργκοβ και άλλοι.

Το μνημείο είναι έργο του διάσημου γλύπτη Σπας Κιρίτσεφ και φτιάχτηκε με την οικονομική βοήθεια του Γκεόργκι Ντέλτσεφ.

Στην πανηγυρική τελετή παρευρέθηκε επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας (2002-2012) κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων