03/02/2022 03/02/2022 Αγιασμός για τον νέο Σταυρό 5 μέτρων, που τοποθετήθηκε επάνω από το μεγαλύτερο μοναστήρι της Μητρόπολης Βράτσας στη βορειοδυτική Βουλγαρία, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τσερεπίσκι, τελέσθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου.  Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Ο σταυρός κατασκευάστηκε από μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βελιζάρ Πέγιεφ και ο φωτισμός ήταν δωρεά του Κράσιμιρ Στογιάνοφ από το χωριό Ιγκνάτιτσα....
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 19:34

Αγιασμός για τον νέο 5μετρο Σταυρό της Μονής Τσερεπίσκι

Διαδώστε:
Αγιασμός για τον νέο 5μετρο Σταυρό της Μονής Τσερεπίσκι

Αγιασμός για τον νέο Σταυρό 5 μέτρων, που τοποθετήθηκε επάνω από το μεγαλύτερο μοναστήρι της Μητρόπολης Βράτσας στη βορειοδυτική Βουλγαρία, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τσερεπίσκι, τελέσθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου. 

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο σταυρός κατασκευάστηκε από μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βελιζάρ Πέγιεφ και ο φωτισμός ήταν δωρεά του Κράσιμιρ Στογιάνοφ από το χωριό Ιγκνάτιτσα. Ανεγέρθηκε την ημέρα του Αγίου Στεφάνου πέρυσι από φιλόχριστους λαϊκούς από την Ιγκνάτιτσα και το Ζβερίνο στη μνήμη του κοινού τους φίλου, Μποζιντάρ Μίνοφ (1946-2020), που είχε την ιδέα γι’ αυτή τη θεάρεστη πράξη, αλλά δεν πρόλαβε να τη δει σε αυτή τη ζωή.

Ο πεντάμετρος μεταλλικός σταυρός βρίσκεται δίπλα στην πέτρινη πινακίδα του 1926.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής Τσερεπίσκι, Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος, ενώ περισσότεροι από 30 λαϊκοί προσήλθαν, για να προσευχηθούν.

Πηγή: bnr.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων