03/11/2021 03/11/2021 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού του ορθόδοξου εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού, της Μητροπολιτικής επαρχίας της Σόφιας, «Επισκοπική Φωνή», τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Το ραδιόφωνο πραγματοποίησε την επίσημη έναρξή του προγράμματός του με την μετάδοση της ακολουθίας του Αγιασμού, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος. Στην...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2021 - 15:28

Αγιασμός στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο της Σόφιας

Διαδώστε:
Αγιασμός στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο της Σόφιας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού του ορθόδοξου εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού, της Μητροπολιτικής επαρχίας της Σόφιας, «Επισκοπική Φωνή», τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Το ραδιόφωνο πραγματοποίησε την επίσημη έναρξή του προγράμματός του με την μετάδοση της ακολουθίας του Αγιασμού, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Στην ομιλία του μετά τον Αγιασμό του ραδιοφωνικού σταθμού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος συνεχάρη όλους για το νέο απόκτημα της Εκκλησίας της Σόφιας και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του νέου εγχειρήματος.

Επίσης, απέδωσε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο για την ευλογία και την παρότρυνση που έδωσε προκειμένου να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ραδιόφωνο.

Τέλος εξέφρασε την προσδοκία ότι το ραδιόφωνο θα έχει καλή αποδοχή από όλους και θα συμβάλει στην πνευματική ανύψωση και βελτίωση των πιστών.

Το πρόγραμμα της ορθόδοξη εκκλησιαστικής ραδιοφωνίας «Επισκοπική Φωνή» θα μεταδίδεται μέσω διαδικτύου και όλοι θα μπορούν να το παρακολουθούν μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας στη διεύθυνση : https://mitropolia-sofia.org/ ή απευθείας στη διεύθυνση: https: / / radio -glas.mitropolia-sofia.org/ .

Το ραδιόφωνο δημιούργηθηκε με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ενώ η μετάδοση του προγράμματος ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2021, ανήμερα της εορτής των γενεθλίων του προκαθημένου της Βουλγαρικής Εκκλησίας.
Η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου την συγκεκριμένη ημέρα αποτέλεσε δώρο για τα 76α γενέθλια του Πατριάρχη της Βουλγαρίας. Δώρο από τους εργαζόμενους και τον πιστό λαό της μητροπολιτικής περιφέρειας της Σόφιας.

Το πρόγραμμα της ορθόδοξης ραδιοφωνίας «Επισκοπική Φωνή» αποτελείται από ημερήσια και βράδινη κάλυψη. Εκτός από τη ραδιοφωνική μετάδοση, τα περισσότερα προγράμματα θα μαγνητοσκοπούνται και θα είναι διαθέσιμα σε μορφή βίντεο, στον ιστότοπο της Μητροπολιτικής Εκκλησίας της Σόφιας και στο κανάλι του Metropolitan στο YouTube.

Η υλοποίηση του ραδιοφωνικού προγράμματος ανατίθεται σε ιερείς της Σόφιας, οι οποίοι με επίγνωση στην αποστολή τους θα συμμετάσχουν σε αυτό το σημαντικό και επίκαιρο ιεραποστολικό έργο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων