16/09/2020 16/09/2020 Με γιορτινή διάθεση και χαρά γέμισε χθες, 15 Σεπτεμβρίου, η αυλή του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιοι Επτά» στην πόλη του Λόβετς, που άνοιξε το σχολικό έτος 2020/21 υπό την αιγίδα της βουλγάρικης ορθόδοξης εκκλησίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης του Λόβετς, η έναρξη του δεύτερου σχολικού έτους (λειτουργίας) του συγκεκριμένου δημοτικού έγινε με άρση της σημαίας της...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 17:31

Αγιασμός στο μοναδικό δημοτικό του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Αγιασμός στο μοναδικό δημοτικό του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Με γιορτινή διάθεση και χαρά γέμισε χθες, 15 Σεπτεμβρίου, η αυλή του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιοι Επτά» στην πόλη του Λόβετς, που άνοιξε το σχολικό έτος 2020/21 υπό την αιγίδα της βουλγάρικης ορθόδοξης εκκλησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης του Λόβετς, η έναρξη του δεύτερου σχολικού έτους (λειτουργίας) του συγκεκριμένου δημοτικού έγινε με άρση της σημαίας της Βουλγαρίας και του σχολείου υπό τους ήχους του βουλγάρικου εθνικού ύμνου, μετά τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Λόβετς κ. Γαβριήλ τέλεσε τον αγιασμό.

Ακολούθησε η ομιλία της διευθύντριας του σχολείου και το σύντομο πρόγραμμα των αποφοίτων του σχολείου, που παρουσίασαν ποιήματα και τραγούδια. Εν συνεχεία, όταν χτύπησε το πρώτο κουδούνι μαθητές και δάσκαλοι διέσχισαν το κατώφλι του σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαβριήλ τέλεσε τον αγιασμό στις αίθουσες του σχολείου, ευχόμενος σε όλους μια επιτυχημένη κι ευλογημένη σχολική χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων