19/10/2022 19/10/2022 Το όνομα του Αγίου Στυλιανού – προστάτη των παιδιών – έλαβε το Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με αιματολογικό καρκίνο σε χωριό στο Κόστινμπροντ στη Βουλγαρία, δύο χρόνια μετά τη ίδρυση του Κέντρου. Στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης χτίστηκε παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό προς ευλογία και παρηγοριά των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών που...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 10:21

“Άγιος Στυλιανός”: Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με καρκίνο στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
“Άγιος Στυλιανός”: Το νέο Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με καρκίνο στη Βουλγαρία

Το όνομα του Αγίου Στυλιανού – προστάτη των παιδιών – έλαβε το Κέντρο Αποκατάστασης παιδιών με αιματολογικό καρκίνο σε χωριό στο Κόστινμπροντ στη Βουλγαρία, δύο χρόνια μετά τη ίδρυση του Κέντρου.

Στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης χτίστηκε παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό προς ευλογία και παρηγοριά των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών που αναρρώνουν στο Κέντρο. Στις 15 Φεβρουαρίου 2020 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του παρεκκλησίου.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος Βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας τέλεσε τον αγιασμό.

Μετά τον αγιασμό, ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου, και τόνισε ότι η Εκκλησία φροντίζει πάντα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, το κάνει τώρα και θα το κάνει και στο μέλλον με αγάπη και επιμονή.

Ακόμη, ο Επίσκοπος υπογράμμισε ότι θα είναι μέρος της ζωής του Κέντρου, της δουλειάς όλων όσοι εργάζονται εκεί, καθώς και της ζωής των παιδιών που αναρρώνουν από την ασθένεια και των γονιών τους.

Μετά την ονοματοδοσία ακολούθησε εορταστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για όλους τους καλεσμένους.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Bistra Boyanova

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων