14/10/2021 14/10/2021 Με μια πανηγυρική νυχτερινή Θεία Λειτουργία ξεκίνησε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής της Παλαιάς (Επιβατινής) στις 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό στη μνήμη της, που βρίσκεται στο συγκρότημα κτιρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, η βραδινή Θεία λειτουργία τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολύκαρπο....
14 Οκτωβρίου, 2021 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2021 - 9:54

Αγρυπνία για την Οσία Παρασκευή στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Αγρυπνία για την Οσία Παρασκευή στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας

Με μια πανηγυρική νυχτερινή Θεία Λειτουργία ξεκίνησε ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής της Παλαιάς (Επιβατινής) στις 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό στη μνήμη της, που βρίσκεται στο συγκρότημα κτιρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου, η βραδινή Θεία λειτουργία τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λευκουπόλεως (Μπελογκραντσίκ) κ. Πολύκαρπο.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο, ο Θεοφιλέστατος παρότρυνε το ποίμνιο να φέρει τον σταυρό του με ταπείνωση και χαρά και να θυμάται την Οσία Παρασκευή: «Θυμόμαστε σήμερα την Οσία Παρασκευή. Ας φέρουμε τον σταυρό που μας έδωσε ο Σωτήρας με ταπείνωση και χαρά, με έμπνευση και υπακοή, και όχι με μουρμούρα και καταδίκη. Ας τον αντέξουμε αυτόν τον Σταυρό, ώστε όχι μόνο να σώσουμε τη δική μας ψυχή, αλλά και να υποβοηθάμε τη σωτηρία των γύρω μας. Είθε ο Θεός να μας χαρίζει χαρά και ειρήνη εν ονόματί Του, μέσω των πρεσβειών της Σεβάσμιας Πέτκας (Παρασκευής)».

Φωτογραφίες: Βέσελα Ιγκνάτοβα και αρχιερέας Κοσταντίν Τρένεφ

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων