15/04/2022 15/04/2022 Χωρίς αναφορά στην αιτία, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προεδρεύοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου, ανακοίνωσε την απόφασή της να απαλλάξει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανό από τα καθήκοντά του ως προς την πνευματική φροντίδα των Ορθοδόξων Βουλγάρων στις ενορίες της Τουρκίας, η οποία του είχε ανατεθεί με διάταγμα το 2019. ...
15 Απριλίου, 2022 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 - 9:30

Αλλαγές αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Αλλαγές αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Χωρίς αναφορά στην αιτία, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προεδρεύοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Νεοφύτου, ανακοίνωσε την απόφασή της να απαλλάξει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανό από τα καθήκοντά του ως προς την πνευματική φροντίδα των Ορθοδόξων Βουλγάρων στις ενορίες της Τουρκίας, η οποία του είχε ανατεθεί με διάταγμα το 2019. 

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση οι Συνοδικοί απάλλαξαν και τον Σεβ. Μητροπολίτη Σλίβεν κ. Ιωάννη από τη θέση του επόπτη του Τμήματος του Συνοδικού Εκδοτικού Οίκου. Στη θέση του ορίστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωροστόλου κ. Ιάκωβος.

Ταυτόχρονα, έκλεισε και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οποίας οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και διάφορων φορέων θα μπορούν να απευθύνονται πλέον στον Πρωτοσύγκελλο για αποφάσεις, απόψεις, δηλώσεις και άλλες πληροφορίες.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Η φωτογραφία είναι από Θεία Λειτουργία της 26ης Δεκεμβρίου 2021 στον Άγιο Στέφανο της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκόρας συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων