21/02/2022 21/02/2022 Ανακαινίστηκε η πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Μέζδρα της Βουλγαρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε βράδυ ο τοίχος της εκκλησίας φωτίζεται με τα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας. Η συντήρηση της εκκλησίας γίνεται με τη συνδρομή εθελοντών. Συμμετέχουν άνθρωποι από το χωριό, δήλωσε η αντιδήμαρχος Vanya Nikolchova. “Ο τοίχος φωτίζεται σε λευκό, πράσινο,...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 20:41

Ανακαίνιση ναού στην Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ανακαίνιση ναού στην Βουλγαρία

Ανακαινίστηκε η πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο χωριό Μέζδρα της Βουλγαρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε βράδυ ο τοίχος της εκκλησίας φωτίζεται με τα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας.

Η συντήρηση της εκκλησίας γίνεται με τη συνδρομή εθελοντών. Συμμετέχουν άνθρωποι από το χωριό, δήλωσε η αντιδήμαρχος Vanya Nikolchova. “Ο τοίχος φωτίζεται σε λευκό, πράσινο, κόκκινο, κάθε βράδυ. Φωτίζεται η είσοδος της εκκλησίας, φωταγωγούνται και τα μνημεία στην αυλή, και ένας προβολέας φωτίζει όλη την εκκλησία”, είπε η αντιδήμαρχος.

Στο προαύλιο της εκκλησίας είναι θαμμένοι δύο πεσόντες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο 1915-1918. Πρόκειται για τον υπολοχαγό Alexander Dinkov Valkov, ο οποίος πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 1915 κοντά στο χωριό Planinitsa, Zaicharsko και ο δεκανέας Dino Yotov Krastev, που «σκοτώθηκε στη μάχη με τους Ρώσους» στις 7 Σεπτεμβρίου 1916 κοντά στο χωριό Suyutchuk (τώρα Riltsi), στην περιοχή Dobrich.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων