13/02/2019 13/02/2019 Εντονη αναστάτωση επικρατεί στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας σχετικά με την ανάρτηση ενός κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείο σχετικά με το κυβερνητικό προσχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για το Παιδί. Ο Μητροπολίτης Λόβετς, που βρίσκεται σήμερα εν μέσω πυρών ότι εσφαλμένως ανήρτησε ένα δικό του κείμενο ως επίησημη θέση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξέδωσε ανακοίνωση με...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:17

Αναστάτωση προκαλεί το κείμενο για τις αμβλώσεις

Διαδώστε:
Αναστάτωση προκαλεί το κείμενο για τις αμβλώσεις

Εντονη αναστάτωση επικρατεί στο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας σχετικά με την ανάρτηση ενός κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείο σχετικά με το κυβερνητικό προσχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για το Παιδί.
Ο Μητροπολίτης Λόβετς, που βρίσκεται σήμερα εν μέσω πυρών ότι εσφαλμένως ανήρτησε ένα δικό του κείμενο ως επίησημη θέση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στην ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα του Πατριαρχείο αναφέρουν ότι πριν από μερικές ημέρες “διαπιστώσαμε ότι η τελική ημερομηνία να εκφέρουμε την γνώμη μας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση ήταν η 8η Φεβρουαρίου”. Προσθέτει επίσης, ότι αρκετοί τον προσέγγισαν προσωπικά και τους εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των παιδιών στην Βουλγραρία ζητώντας από την Ιερά Σύνοδο να λάβει θέση επί του θέματος.
“Επικοινώνησα με ανθρώπους που συνεργάζονται με την Ιερά Σύνοδο ωστόσο ουδείς εξ αυτών ήταν έτοιμος να προτείνει μια γνωμοδότηση σχετικά με το θέμα”.

“Μόνο η Desislava Panayotova εργάστηκε σχετικά και έγραψε ένα προσχέδιο για την Ιερά Σύνοδο σχετικά με την Στρατηγική”.

“Διαβάζοντας το υλικό της, της είπαμε να το κόψει και κυρίως να εστιάσει στις Νέα Στρατηγική για το Παιδί, τις αμβλώσεις λαο σε δύο τρία άλλα θέματα” τονίζει και προσθέτει: “Δεν είχα το χρόνο να διαβάσω το τελικό κείμενο, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα ακολουθούσε τις συστάσεις.

Ανέφερε επίσης, ότι στις 6 Φεβρουαρίου ο Επίσκοπος Γεράσιμος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, είχε στείλει το κείμενο σε όλους τους Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Κανείς από αυτούς δεν απάντησε ότι ήταν αντίθετος ή ότι είχε κάποιες προτάσεις για τη διόρθωση του κειμένου. Δύο εξ αυτών είπαν ότι το σχέδιο γνωμοδότησης θα έπρεπε να τοποθετηθεί στον ιστότοπο του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να τηρηθεί η προθεσμία της 8ης Φεβρουαρίου”, δήλωσε ο κ. Γαβριήλ.

Στο κείμενο αναφερόταν ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα έδινε μια ευκαιρία να ξεπεραστεί η δημογραφική κρίση.

Ζητούσε επίσης να γίνουν τα θρησκευτικά υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία και αντιδρούσε στην ιδέα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, επιμένοντας ότι «οι νεότερες γενιές θα πρέπει να εκπαιδεύονται για την αξία της αληθινής αγάπης και όχι για τη σεξουαλικότητα που απομακρύνεται από το πλαίσιο της αγάπης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων