28/01/2024 28/01/2024 Ημέρα μεγάλης πνευματικής αγαλλίασης ήταν η περασμένη Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024, για την Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου καθώς στο χωριό Μαρινούπολη του Δήμου Πετριτσίου στη Βουλγαρία, τελέστηκε Αγιασμός στα θεμέλια Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Προφήτη Ηλία. Για περισσότερα από δέκα χρόνια οι ντόπιοι εργάζονται για την ανέγερση της εκκλησίας. Το 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη...
28 Ιανουαρίου, 2024 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2024 - 10:38

Ανέγερση ναού αφιερωμένου στον Προφήτη Ηλία στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ανέγερση ναού αφιερωμένου στον Προφήτη Ηλία στη Βουλγαρία

Ημέρα μεγάλης πνευματικής αγαλλίασης ήταν η περασμένη Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024, για την Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου καθώς στο χωριό Μαρινούπολη του Δήμου Πετριτσίου στη Βουλγαρία, τελέστηκε Αγιασμός στα θεμέλια Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Προφήτη Ηλία.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια οι ντόπιοι εργάζονται για την ανέγερση της εκκλησίας.

Το 2022, το Δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη του Πετριτσίου ενέκρινε την αλλαγή στο καθεστώς δύο οικοπέδων στο κέντρο του χωριού συνολικής έκτασης 3026 τ.μ. – από δημόσια σε ιδιωτική δημοτική περιουσία. Το φθινόπωρο του 2023 παραχωρήθηκαν με δωρεά στην Ιερά Μητρόπολη Νευροκοπίου για την ανέγερση ναού.

Αφού γίνει η κύρια εκσκαφή, θα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος, που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της ανέγερσης της εκκλησίας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ παρουσία τοπικών αρχόντων, του δωρητή του ναού Γκεόργκι Ντίνκοφ και πλήθους κόσμου.

«Είναι μεγάλη η χαρά για όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα ζητώντας την ευλογία του Θεού, για κάτι που εδώ και πολύ καιρό όλοι οι παρευρισκόμενοι και πολλοί που δεν είναι πια ανάμεσά μας, ευχήθηκαν για το χωριό Μαρινούπολη – να έχει τη δική του ορθόδοξη εκκλησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή για τη δωρεά της γης με σκοπό την ανέγερση του ναού και εξέφρασε την ελπίδα να κατατεθεί το συντομότερο ο θεμέλιος λίθος, που θα σηματοδοτήσει την πραγματική έναρξη της ανέγερσης του ναού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετριτσίου Ντίμιταρ Μπρούτσκοφ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Νεβροκ και ο Δήμος έχουν συνεργαστεί για την υλοποίηση και άλλων έργων, ιδιαίτερα για την ανέγερση νέων εκκλησιών σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων