03/07/2019 03/07/2019 Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν εκκλησιαστικά θέματα, αλλά και για εκείνους τους εκπροσώπους του Τύπου που επιθυμούν να έχουν καλύτερη γνώση για το θέμα, διοργάνωσε το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας. Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος, Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ υπογράμμισε ότι η ιδέα να διοργανωθεί ένα τέτοιο σεμινάριο είχε εκφραστεί...
03 Ιουλίου, 2019 - 9:06

“Άνοιγμα” στα ΜΜΕ από το Πατρ. Βουλγαρίας

Διαδώστε:
“Άνοιγμα” στα ΜΜΕ από το Πατρ. Βουλγαρίας

Σεμινάριο για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν εκκλησιαστικά θέματα, αλλά και για εκείνους τους εκπροσώπους του Τύπου που επιθυμούν να έχουν καλύτερη γνώση για το θέμα, διοργάνωσε το Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Τμήμα του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος, Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ υπογράμμισε ότι η ιδέα να διοργανωθεί ένα τέτοιο σεμινάριο είχε εκφραστεί εδώ και καιρό.

“Παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι που γράφουν για την ζωή της εκκλησίας και που είναι καλύτερα εξοικειωμένοι με τα προβλήματα στην Εκκλησία. Υπήρχε πολύς χρόνος για συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί”

Νομίζω ότι το σεμινάριο ήταν επιτυχημένο. Επιτεύχθηκε ο στόχος που είχαμε θέσει, και δεν ήταν πολιτικός. Θέλαμε μόνο να συναντηθούμε με δημοσιογράφους. Να μιλήσουμε και να μειώσουμε την απόσταση μεταξύ μας. Να βρούμε έναν τρόπο πιο εύκολο να επικοινωνούμε στο μέλλον, και παρουσιάζουμε καλύτερα τις εξελίξεις στην Εκκλησία. Αλλά και να τους διδάξουμε ό,τι χρειάζεται” ανέφερε και υπογράμμισε:

“Τα εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να βοηθήσουν τα άλλα μέσα ενημέρωσης, να εξηγήσουν, να ερμηνεύσουν, να δώσουν τις πρώτες αληθινές, τίμιες πληροφορίες. Να παρουσιάζουν σωστά και αντικειμενικά τα γεγονότα. Τα εκκλησιαστικά μέσα έχουν μεγάλη σημασία. Είναι ακόμα τα πλησιέστερα προς την Εκκλησία μέσα μαζικής ενημέρωσης και θεωρείται ότι γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα της Εκκλησίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων