30/03/2020 30/03/2020 Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Τόμισλαβ Ντόντσεφ και άλλα κυβερνητικά στελέχη είχε σήμερα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος πλαισιούμενος από Μητροπολίτες του Επισκοπικού Συμβουλίου Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας συζήτησαν διάφορα θέματα σχετικά με την εκκλησία και τις Ιερές Ακολουθίες ενόψει του Πάσχα. Η...
30 Μαρτίου, 2020 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2020 - 14:59

Ανοικτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ανοικτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Τόμισλαβ Ντόντσεφ και άλλα κυβερνητικά στελέχη είχε σήμερα ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος πλαισιούμενος από Μητροπολίτες του Επισκοπικού Συμβουλίου
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας συζήτησαν διάφορα θέματα σχετικά με την εκκλησία και τις Ιερές Ακολουθίες ενόψει του Πάσχα.
Η Σύνοδος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και είναι τα ακόλουθα:
1. Η Σύνοδος ευλογεί και υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των κρατικών θεσμών που αποσκοπούν στη διατήρηση της ζωής και της υγείας του βουλγαρικού λαού.
2. Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών καλεί τους πιστούς Χριστιανούς να μείνουν στο σπίτι τους.
3. Όλοι οι ναοί παραμένουν ανοιχτοί και θα τελούν τις Ιερές Ακολουθίες .
4. Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία .
5. Συστήνεται η χρήση απολυμαντικών και η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Καθαρίζονται συχνά τα δάπεδα των ναών με κατάλληλα σκευάσματα και οι ιερές εικόνες απολυμαίνονται.
6. Οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκες, γάντια και απολυμαντικά).
7. Οι πιστοί που επισκέπτονται το ναό πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν την καθορισμένη απόσταση.
8. Οι ιερείς που έχουν τα παραμικρά σημάδια ενόχλησης να απέχουν από τα καθήκοντά τους και να ενημερώνουν τον Μητροπολίτη .
9. Τα μυστήρια του Βάπτισης και του Γάμου πρέπει να εκτελούνται με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις.
10. Η κηδείες θα τελούνται σε εξωτερικό χώρο, παρουσία μόνο των πιο κοντινών συγγενών.
Στο τέλος της συνάντησης , ο Πατριάρχης Νεόφυτος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη βοήθεια του Θεού και τις κοινές προσπάθειες θα ξεπεραστεί γρήγορα η κρίση και σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων